Ξέρουμε πού «κυκλοφορούν» 5 από τα καλύτερα αθηναϊκά τσουρέκια

Δείτε που θα βρείτε πέντε τσουρέκια από τα καλύτερα τσουρέκια που αποτελούν μία πολύ καλή λύση όταν δεν προλαβαίνετε για ένα σπιτικό... στα γρήγορα.

Αν ρωτήσεις τους παλιούς που ξέρουν, θα σου πουν ότι τα δύο βασικά μυστικά για ένα λαχταριστό τσουρέκι είναι το μαχλέπι, αλλά και το σωστό φούσκωμα.

Τα υπόλοιπα, τα ξέρουν σίγουρα καλύτερα πέντε επαγγελματίες του είδους που φημίζονται στην Αθήνα για τη συνταγή τους.

Προφανώς το σπιτικό τσουρέκι είναι ασυναγώνιστο από κάθε άποψη - ειδικά όταν συνδέεται άμεσα με τις παντοδύναμες αναμνήσεις. Ωστόσο απαιτεί κόπο και κυρίως χρόνο, για την έλλειψη του οποίου οι περισσότεροι από εμάς παραπονιόμαστε καθημερινά. 

Για να μην ξεμείνεις λοιπόν, τσέκαρε 5 από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αθηναϊκή αγορά και οργάνωσε το πρόγραμμά σου καλύτερα την επόμενη χρονιά, για τις δικές σου «πλεξούδες».

Ξεκίνα!

*οι επιλογές έχουν γίνει με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια και εμφανίζονται σε τυχαία σειρά

 

 

5
Τερκενλής

Θα πέσει φωτιά να με κάψει αν μετά από τόσα χρόνια «θητείας» στην Θεσσαλονίκη δεν έλεγα το κατιτίς μου για τον Τερκενλή που περπατάς στην Αριστοτέλους και νομίζεις ότι σε φωνάζουν τα τσουρέκια του. Σούπερ σταρ έχει αναδειχθεί εδώ και χρόνια το γεμιστό τσουρέκι με κάστανο, αλλά προτείνω να δοκιμάσεις και αυτό με τη χιώτικη κρέμα. Thank me later. 
Terkenlis
Παπανικολή 100-102, Χαλάνδρι, Τηλ: 210 6840020
The Mall - Golden Hall - Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Karakoy Güllüoglu

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό (εσύ στην Κωνσταντινούπολη) πάει το βουνό στον Μωάμεθ (έρχεται το τσουρέκι σε εσένα). Τα γλυκά του Güllüoglu έρχονται αεροπορικώς από την Πόλη στην Αθήνα ανά δύο ημέρες και είναι πραγματικό ταξίδι γεύσης για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την αυθεντική τουρκική συνταγή που μοιάζει περισσότερο σε ψωμάκι. 
Güllüoglu
Ερμού & Νίκης 10, Σύνταγμα
Tηλ.: 210 3213959

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Lido

Πρέπει να είναι το πιο διάσημο όλων, ίσως βολεύει και το Παγκράτι για την εξάπλωση της φήμης του. Από το 1967, το τσουρέκι του Lido κάνει τη διαφορά γιατί έχει εκείνη την ελαφριά επίγευση πορτοκαλιού, ενώ για τους απαιτητικούς υπάρχει και η νηστίσιμη εκδοχή του.
Κωνσταντινουπολίτικο Ζαχαροπλαστείο LIDO (Πιπερίδης Πέτρος Γ.)
Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι
Τηλ: 210 7516898

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Maxim

Ξέρω κόσμο που κατηφορίζει από τα βόρεια στη Νέα Σμύρνη για να πάρει το πολίτικο τσουρέκι του Maxim. Αν αυτό δεν τα λέει όλα, μια μπουκιά που φέρνει στον ουρανίσκο μαστίχα, βούτυρο και μαχλέπι είναι αρκετή για να καταλάβεις.
Maxim Sweet Shop - Catering
Τσακίρογλου 23, Νέα Σμύρνη
Τηλ: 210 9324603

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Riviera

Οδεύει ολοταχώς για την πέμπτη του δεκαετία και σαφέστατα δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Πιο μυτερό στις άκρες, παραμένει αφράτο και μπαμπάτσικο στο κέντρο, το τσουρέκι του Riviera μυρίζει «Πόλη» από χιλιόμετρα. 
Riviera Patisserie
Τρίτωνος 119, Παλαιό Φάληρο 
Tηλ: 210 9826670

Προηγούμενο