Μενού
  • Α-
  • Α+

Όταν, μάλιστα, σε αυτά υπάρχουν και μικρά παιδιά ή ηλικιωμένοι, το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο, αφού οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ανισορροπία στην υγεία ή ακόμα και να γίνουν απειλητικές για την ίδια τη ζωή. Ένα από τα βασικότερα αλλεργιογόνα είναι η σκόνη, η οποία μαζί με τη γύρη, προκαλεί τα περισσότερα αναπνευστικά προβλήματα την άνοιξη, αλλά σε πολλούς ανθρώπους και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Λύσεις υπάρχουν πολλές, για να μειώσετε τους αλλεργιογόνους παράγοντες και έτσι να κάνετε πιο ήπια τα συμπτώματα της αλλεργίας ή ακόμα και να τα εξαφανίσετε τελείως. Μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, η οποία συστήνεται και από τους παιδιάτρους, είναι ο τακτικός επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών και μοκετών.

Σκόνη, ο γνωστός εχθρός

Είναι απίστευτο το πόση σκόνη μπορεί να συσσωρευθεί σε ένα χαλί ή μια μοκέτα μετά από μόλις μερικές μέρες. Ο εβδομαδιαίος καθαρισμός με σκούπα είναι σίγουρα μια απαραίτητη κίνηση, όμως μήπως δεν φθάνει; Αυτό που χρειάζεστε, είναι επαγγελματικός καθαρισμός με σύγχρονα μηχανήματα, τα οποία απομακρύνουν τη σκόνη με διαβροχή υπό πίεση στα χαλιά ή με ειδικές σκούπες για τις μοκέτες. Αν το παιδί σας έχει αλλεργία, τότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνετε μία φορά το μήνα. Θυμηθείτε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για επί τόπου καθαρισμό στο σπίτι, ώστε να μην ανησυχείτε για τα διαδικαστικά κάτι τόσο σημαντικού.

Ακάρεα, ο αόρατος εχθρός

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι δεν προκαλεί αλλεργίες μόνο η σκόνη. Στα χαλιά και τις μοκέτες, αλλά δυστυχώς και στα στρώματα και τους καναπέδες, ζουν και αναπαράγονται τα ακάρεα, οι αόρατοι με γυμνό μάτι μικροοργανισμοί, οι οποίοι θρέφονται με τη σκόνη, την υγρασία και τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος. Μέσα σε ένα μόλις τετραγωνικό εκατοστό χαλιού μπορεί να ζουν ακόμα και μερικά εκατομμύρια ακάρεα! Τα ακάρεα ευθύνονται για τις περισσότερες αναπνευστικές αλλεργίες αλλά και την έξαρση του άσθματος, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά. Ο τακτικός καθαρισμός χαλιών, μοκετών και στρωμάτων σας εγγυάται ότι θα καταφέρετε να βγείτε νικητές στη μάχη με αυτά τα μικρόβια και να δείτε τις αλλεργίες να μειώνονται σταδιακά.

Χημικά κατάλοιπα από τον καθαρισμό χαλιών

Μήπως, έχετε βάλει στη ρουτίνα σας τον καθαρισμό των χαλιών και των μοκετών σε ταπητοκαθαριστήρια, αλλά και πάλι δεν έχετε δει καμία αξιόλογη αλλαγή; Αυτό συμβαίνει λόγω των χημικών καθαριστικών που χρησιμοποιούν πολλά ταπητοκαθαριστήρια. Αυτά τα απορρυπαντικά αφήνουν υπολείμματα πάνω στην επιφάνεια του χαλιού, τα οποία ευθύνονται επίσης για αλλεργίες. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν φαύλο κύκλο χωρίς τέλος. Η λύση σε αυτό είναι να προτιμήσετε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο που χρησιμοποιεί βιολογικά απορρυπαντικά, τα οποία δεν αφήνουν κατάλοιπα και είναι τα πλέον κατάλληλα για την υγεία των ευπαθών οργανισμών, όπως τα παιδιά και τα ζωάκια.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τον αποτελεσματικό καθαρισμό χαλιών στο expert-clean.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA