Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Samsung Electronics Hellas γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας και αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα της κάθε οικογένειας αλλά και τη σπουδαιότητά της στην υποστήριξη, και ανάπτυξη του ατόμου, ως ζωτικού μέλους της κοινωνίας. 

Το 2020, ο ορισμός της οικογένειας εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς νέες μορφές οικογένειας αναπτύχθηκαν σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Η έννοια της «οικογένειας από επιλογή» ενισχύθηκε περαιτέρω, καθώς 1 στους 3 περίπου millennials αναγνωρίζουν τους συνεργάτες τους ή τους στενούς τους φίλους ως μέλη της οικογένειάς τους. Παράλληλα, ο τρόπος που τα μέλη μιας οικογένειας επικοινωνούν μεταξύ τους άλλαξε, με στόχο να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του νέου τρόπου ζωής. Η καινοτομία έγινε σημαντικός πυλώνας της καθημερινότητας, ενώ η ψηφιακή τεχνολογία ενίσχυσε σημαντικά τη ψυχολογία αλλά και τους δεσμούς της οικογένειας, όπως δήλωσε σε σχετική έρευνα [https://blog.google/outreach-initiatives/digital-wellbeing/families-and-tech-during-covid-19/] η πλειοψηφία των συμμετεχόντων.

Οι ουσιαστικές καινοτομίες της Samsung συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των οικογενειών σε πρωτόγνωρες εποχές, και εμπνέουν τους ανθρώπους ανά τον κόσμο να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαύσουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία σχεδίασε μια online καμπάνια κατά την οποία προσκάλεσε τρεις ταλαντούχους καλλιτέχνες να μοιραστούν με το κοινό τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με τις σύγχρονες μορφές οικογένειας, αποτυπώνοντας την ιστορία τους σε έργο τέχνης.

Έτσι, μέχρι και το Σάββατο 15 Μαΐου, οι φίλοι της Samsung Electronics Hellas θα μπορούν μέσα από τα social media της εταιρείας να δουν για πρώτη φορά την προσωπική, ανέκδοτη συλλογή «Young Fathers», του Βρετανού φωτογράφου Owen Harvey. Η συγκεκριμένη συλλογή παρουσιάζει την εμπειρία των ανδρών που απέκτησαν παιδιά νωρίτερα από ότι υπαγορεύει η κοινωνική νόρμα, κάνει αναδρομή στις στιγμές που μοιράστηκε ο ίδιος με τον πατέρα του σε εκδηλώσεις, όπως ένας αγώνας ποδοσφαίρου, και αναρωτιέται πώς η ακύρωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων, λόγω της πανδημίας, θα επηρεάσει τη δυναμική μιας οικογένειας. Η Sarah Stieber, Αμερικανίδα ζωγράφος, εξερευνά μέσω των ζωηρών έργων της θέματα όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, η ανεκτικότητα, η χαρά και η αγάπη, σε ζευγάρια κάθε τύπου. Η Κολομβιανή Stefania Tejada, πλέον κάτοικος Παρισίων, μελετά το θηλυκό πνεύμα, το πώς αυτό συντέλεσε στην προσωπική της εξέλιξη ως ατόμου, ενώ καταγράφει τη δυναμική ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας και το πώς οι ανθρώπινες σχέσεις υπερβαίνουν τις συμβάσεις μιας παραδοσιακής οικογένειας.

Παρακολουθήστε την καμπάνια #BeTrueToYou στο Facebook, το YouΤube και το Instagram της Samsung Electronics Hellas. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA