Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του φετινού Διαγωνισμού Ζωγραφικής, που αποτελεί μέρος του Προγράμματος της Παιδικής HELMEPA και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1993. Μέχρι σήμερα έχουμε λάβει πάνω από 6.000 έργα-συμμετοχές!

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και προσέθεσε «Από πέρυσι ξεκίνησαν πιλοτικά σε 218 σχολεία τα εργαστήρια δεξιοτήτων με δράσεις μεταξύ άλλων για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό. Από τον Σεπτέμβριο τα εργαστήρια εντάσσονται σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε δεξιότητες στα παιδιά μας από πολύ νωρίς. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες».

Η Πρόεδρος της HELMEPA κα Σεμίραμις Παληού συνεχάρη όλους και όλες για τη συμμετοχή τους και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «πέρα από την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής νοοτροπίας, το Πρόγραμμα και ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής ενθαρρύνουν την καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων (soft skills), όπως η δημιουργικότητα, η αυθεντικότητα, η ομαδική δουλειά, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση».

Ο κ. Γιώργος Καλλιάνης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-HELMEPA, επισκέφτηκε το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων Μεσσηνίας με αφορμή τη βράβευσή τους και διαπίστωσε μέσα από τις εργασίες των παιδιών και τον τρόπο που προσεγγίζουν οι εκπαιδευτικοί–εθελοντές τις δραστηριότητες για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης ότι «ο σπόρος για την προστασία του περιβάλλοντος έχει μπει βαθιά και καλλιεργείται με αγάπη, μεθοδικότητα και συνέχεια από την εκπαιδευτική κοινότητα».

«Συνολικά λάβαμε 231 ομαδικά έργα που δημιούργησαν 2.432 μαθητές και μαθήτριες, με την εθελοντική καθοδήγηση 153 εκπαιδευτικών σε 80 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της χώρας», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Καζάς, Υπεύθυνος του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA».

Για πρώτη φορά, τα τρία έργα που διακριθήκαν σε κάθε κατηγορία τοποθετήθηκαν σε στάσεις λεωφορείων, σε κεντρικά σημεία της Αττικής (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Περιστέρι και Πειραιά), για 15 ημέρες, διαδίδοντας το μήνυμα «Άνθρωποι και θαλάσσια ζωή, σύμμαχοι για τον πλανήτη Γη!», συμπληρώνοντας μια σειρά από δράσεις της HELMEPA, με σημείο αναφοράς τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος και Ωκεανών.

Τα έργα που διακρίθηκαν στις 3 κατηγορίες είναι:

1η κατηγορία: Νηπιαγωγεία & Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ  1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων Μεσσηνίας

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ  5ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου

Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ   6ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής

2η κατηγορία: Α’, Β’, Γ’ Τάξεις

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ  Δημοτικό Σχολείο Αλίντων Λέρου, Γ’ Τάξη

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ  12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, Γ’ Τάξη

Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ   Εκπ. «Σύγχρονη Παιδεία» Μυκόνου, Β’ Τάξη

3η κατηγορία: Δ’, Ε’, ΣΤ’ Τάξεις

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ  Δημοτικό Σχολείο Γουρνών Ηρακλείου, Στ’ Τάξη

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ  Δημοτικό Σχολείο Καρυώτισσας Πέλλας, Στ’ Τάξη

Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ   2ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, Ε’ Τάξη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA