Μενού
  • Α-
  • Α+

Λεπτομέρειες της εξαγοράς δεν έχουν αποκαλυφθεί, ωστόσο είναι γνωστό ότι η εταιρία θα συνεχίσει τη λειτουργία της με την ίδια διοίκηση, μέσω της θυγατρικής Eurosos Asistance.

Μέσα από τη νέα μορφή της συνεργασία τους, η Hellas Direct και η Mapfre Asistencia έχουν συμφωνήσει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεχνολογίας και μίας σειράς υπηρεσιών, για να βελτιστοποιήσουν την εξυπηρέτηση που προσφέρουν στον καταναλωτή -κάτι που ήδη γινόταν σε ένα βαθμό, καθώς η Hellas Direct είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Mapfre Asistencia στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η MAPFRE δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια, όπου και παρέχει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 1,5 εκατ. ασφαλισμένους. Διαχειρίζεται περισσότερα από 250.000 περιστατικά τον χρόνο και πάνω από 550.000 τηλεφωνικές κλήσεις.

Η εξαγορά της MAPFRE αποτελεί λογική συνέχεια της στρατηγικής που ακολουθεί η Hellas Direct, με στόχο να επεκτείνει το αποτύπωμά της στο ευρύτερο οικοσύστημα κινητικότητας της Ελλάδας. Άλλωστε, αυτή είναι η δεύτερη εξαγορά που ολοκληρώνει η εταιρία στον κλάδο τα τελευταία 3 χρόνια, μετά την εξαγορά της Rescueline, της μεγαλύτερης εταιρίας Οδικής Βοήθειας στην Κύπρο, το 2019. Η Hellas Direct πρόσφατα ανακοίνωσε και τη συμμετοχή της ως επενδυτή στην κυπριακή start-up εταιρία Wire FS.

Η Hellas Direct είναι μία αμιγώς digital ασφαλιστική εταιρία που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και τη χρήση advanced analytics. Έχει την υποστήριξη μίας μακράς λίστας κορυφαίων επενδυτών, όπως η Portage Ventures, ο IFC (μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας), η Endeavor Catalyst και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ενώ στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε επιπλέον €32 εκατ., με το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο που έχει συγκεντρώσει να ανέρχεται σε €56 εκατ.

Η MAPFRE είναι μια πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία με κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια αγορά της ασφάλισης. Αποτελεί σημείο αναφοράς στην ισπανική αγορά και είναι ο μεγαλύτερος ισπανικός πολυεθνικός ασφαλιστικός όμιλος στον κόσμο. Πρόκειται για τον νούμερο ένα όμιλο στον κλάδο γενικών ασφαλειών στη Λατινική Αμερική και τον 6ο στην Ευρώπη, ως προς τον όγκο συμβολαίων στις γενικές ασφάλειες. Απασχολεί σχεδόν 34.000 επαγγελματίες και το 2020, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σχεδόν στα €25,5 δισ..

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα συνεργασία που ξεκινά με την ομάδα της MAPFRE. Είναι μία ευκαιρία να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την εξυπηρέτηση που προσφέρουμε στον καταναλωτή, διευρύνοντας τη δραστηριότητά μας σε νέους κλάδους. Στόχος μας είναι να μπορούμε να είμαστε εκεί για τον πελάτη μας για οτιδήποτε χρειάζεται σε σχέση με το αυτοκίνητό του, τις μετακινήσεις του αλλά και την καθημερινότητά του γενικότερα», σχολίασε ο συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct, Αλέξης Πανταζής.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το νέο βήμα της Hellas Direct! Έχουμε πολλά να μάθουμε από την ομάδα της MAPFRE και πιστεύουμε ότι η πείρα που έχουν αποκτήσει μέσα από τη δραστηριότητά τους τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία μας και τη διάθεσή μας για καινοτομία, θα μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε το κοινό μας όραμα: να παρέχουμε πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση στον καταναλωτή αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας δίνει η τεχνολογία», πρόσθεσε ο συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct, Αιμίλιος Μάρκου.

"Η MAPFRE Asistencia αξιολογεί το αποτύπωμά της σε διαφορετικές χώρες προκειμένου να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της σε βασικές αγορές, να βελτιώσει την εμπορική της απόδοση και να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της. Κάπως έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός για τη λειτουργία της Asistencia στην Ελλάδα καθώς και για τους υπαλλήλους της είναι να ενταχθούν στην Hellas Direct, καθώς η στρατηγική εστίαση της MAPFRE Asistencia κινείται σε άλλες αγορές. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή κίνηση θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πελάτες, τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες και όλους τους εμπλεκόμενους παίκτες", σχολίασε η Leire Jiménez, Διευθύνων Σύμβουλος της Mapfre Asistencia.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA