Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκεκριμένα, η εταιρεία «Gizelis Robotics» βραβεύτηκε στην κατηγορία «Startup Ηero: επίλυση προκλήσεων από την υγειονομική κρίση Covid-19». Η εταιρεία δημιούργησε  το  Robotsafe™, το πρώτο Made in Greece αυτόνομο ελληνικό ρομπότ απολύμανσης, με τεχνολογία εκνέφωσης και με τεχνολογία UV-C. Το Robotsafe™ έχει κατασκευαστεί για εταιρικούς χώρους, εγκαταστάσεις, βιομηχανίες, αποθήκες, εργοστάσια, ξενοδοχεία, κέντρα διανομής, αεροδρόμια και υγειονομικούς χώρους. Το βραβείο απένειμε στον κ. Ευάγγελο Γκιζελή Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.

Aναφερόμενη στη βράβευση η κυρία Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου, τόνισε «στην AstraZeneca πιστεύουμε ότι η καινοτομία αποτελεί σημαντική επένδυση για το μέλλον της χώρας μας. Ειδικότερα στον τομέα της υγείας, δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τον ασθενή, το εθνικό σύστημα υγείας αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Ως βιώσιμος οργανισμός και μέλος του Elevate Greece στηρίζουμε την ανάπτυξη του Ελληνικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας, μέσω των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων προς όφελος της ελληνικής οικονομίας αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα. Συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες και ευχόμαστε να αποτελέσει θεσμό ανάδειξης της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στη χώρα μας».

Τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, στοχεύουν στην επιβράβευση των επιχειρήσεων του Ελληνικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας, οι οποίες αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με δυνατότητα διείσδυσης στις διεθνείς αγορές. Οι νικητές των βραβείων παρέλαβαν σημαντικά οφέλη, όπως χρηματικά έπαθλα, παροχές και εξειδικευμένες υπηρεσίες, αλλά και την δυνατότητα να δικτυωθούν με τις κορυφαίες εταιρείες του τομέα τους. Στον πρώτο Διαγωνισμό Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής 250 επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Elevate Greece. Οι 10 επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 252.000€ καθώς και υπηρεσίες από το σύνολο των Επίσημων Υποστηρικτών του Elevate Greece που υπερβαίνουν τα 200.000 €.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA