Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κοινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, παρουσιάστηκε η πρωτοποριακή συνεργασία της LG Electronics (LG) και του Ιδρύματος, με τίτλο «Η τέχνη συναντάει την τεχνολογία». Μέσα από αυτή τη συνέργεια, δίνεται η δυνατότητα στους λάτρεις των εικαστικών να «φιλοξενήσουν» στο σπίτι τους μερικά από τα διασημότερα έργα τέχνης, τα οποία ανήκουν στη Συλλογή του Ιδρύματος και πλέον θα είναι διαθέσιμα στο Gallery Mode των τηλεοράσεων LG OLED που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2021, αλλά και σε εκείνες που θα κυκλοφορήσουν το 2022. Επιπλέον, η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα LG τηλεοράσεων με webOS. Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου εγχειρήματος της LG Electronics, που φιλοδοξεί να συνδυάσει την τέχνη με την  τεχνολογία σε διεθνή κλίμακα.

Ανάμεσα στα έργα που στεγάζονται στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και  είναι διαθέσιμα στο Gallery Mode των OLED τηλεοράσεων της LG είναι το “Les Alyscamps” και το “Nature morte à la cafetière” του Vincent van Gogh, το “Portrait de l’artiste regardant par-dessus son épaule” του Paul Cézanne, το “Nature morte aux pamplemousses” του Paul Gauguin, το “Beide gestreift” του Wassily Kandinsky και το “Dynamik eines Kopfes” του Paul Klee. Μάλιστα, το Gallery Mode μπορεί να ενεργοποιηθεί και με φωνητικές εντολές μέσω του ThinQ AI που είναι διαθέσιμο και στα ελληνικά.

Οι LG OLED ThinQ AI τηλεοράσεις με το ανασχεδιασμένο panel και τα εξελιγμένα αυτο-φωτιζόμενα pixels προσφέρουν εξαιρετικά υψηλή ανάλυση εικόνας και ήχου, για μια ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης. Επιπλέον, επιτυγχάνουν πλήρη ένταση χρώματος, χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία αναπαραγωγής χρωμάτων, αποτυπώνοντας  το 100% του φάσματος DCI-P3 και καλύπτοντας το πλήρες εύρος φωτεινότητας της τηλεόρασης.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή κυρία Fleurette Καραδόντη. «Η σημαντική αυτή συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και της LG αναδεικνύει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η συνάντηση της τέχνης με την τεχνολογία. Έργα που παρουσιάζονται σε ένα μουσείο στην Αθήνα, από τη Συλλογή που με τόση αγάπη συγκέντρωσαν ο Βασίλης και η Ελίζα Γουλανδρή, μπορούν τώρα να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων της LG. Αυτό είναι μοναδικό», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Managing Director της LG Electronics Hellas, κύριος Άρης Κουτελός, τόνισε ότι «αυτή η συνεργασία μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, καθώς αποτελεί μια ακόμα πιστοποίηση καινοτομίας για την LG Electronics Hellas. Συνεισφέροντας στην ανάδειξη τόσο σημαντικών έργων μέσα από μια καλαίσθητη οθόνη, αποδεικνύουμε έμπρακτα την ιδιαίτερη σύνδεση της τεχνολογίας με την τέχνη που εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, υιοθετώντας νέες μορφές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA