Μενού
  • Α-
  • Α+

Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ανακοινώθηκαν επιπλέον τρεις υποτροφίες, φθάνοντας τις 45 υποτροφίες συνολικά που έχουν χορηγηθεί από την HELMEPA (29 γυναίκες – 16 άνδρες), από το 1998 έως σήμερα, εκ των οποίων 25 στο ναυτιλιακό τομέα και 20 στον περιβαλλοντικό τομέα, συμβάλλοντας και στην ανάγκη που έχει η Ελλάδα για ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης και ποιότητας.

Η προαγωγή της επιστήμης, η επιβράβευση της αριστείας και η δημιουργία συνθηκών εξέλιξης για τη νέα γενιά, χωρίς αποκλεισμούς, με ανοιχτούς ορίζοντες αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την HELMEPA, στηρίζοντας έμπρακτα και τους νέους ανθρώπους που αναγκάζονται να αναβάλλουν ή/και να διακόψουν τις σπουδές τους, για να εργαστούν.  

Η Προέδρος του ΔΣ της HELMEPA, κυρία Σεμίραμις Παληού, απευθυνόμενη στους υποτρόφους σημείωσε: «Καταφέρατε να διακριθείτε μέσα από μια ανταγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης, με υψηλά κριτήρια και να διεκδικήσετε το μέλλον σας, διασφαλίζοντας μέσα από τις Υποτροφίες της HELMEPA τη συνέχιση των σπουδών τους. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Είμαστε πολύ υπερήφανοι για εσάς. Όποτε μας χρειαστείτε, είμαστε εδώ, στο πλάι σας.»

Λόγω των περιορισμών του Covid-19, η Τελετή Απονομής Υποτροφιών για το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά (Παρασκευή 19 Νοεμβρίου), υπό το συντονισμό της κυρίας Ειρήνης Στ. Νταϊφά, με καλεσμένο ομιλητή τον Δρα Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Την εκδήλωση χαιρέτησε η οικογένεια του Νικολάου Σ. Αποστολόπουλου (δωρητής) και ο Δρ. Μιχάλης Σκούλλος, Επιστημονικός Σύμβουλος HELMEPA.

«Δίχως αυτήν την υποτροφία δεν γνωρίζω αν θα κατάφερνα να υλοποιήσω τις μεταπτυχιακές σπουδές που ονειρευόμουν. Η οικογένεια της HELMEPA αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευσή της στη δημιουργία ποιοτικής ναυτιλίας με γνώμονα τον άνθρωπο.» ανέφερε μεταξύ άλλων η Yπότροφος Γεωργία Παππά που έλαβε την υποτροφία Νικολάου Σ. Αποστολόπουλου.

Στη μνήμη του Γεωργίου Π. Λιβανού, Ιδρυτή της HELMEPA (€15.000) χορηγήθηκε υποτροφία στην κ. Μαρία-Ελένη Μαργέτη, απόφοιτο της Σχολής Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών του Παν/μίου Πατρών, για MSc Marine Technology στο Technical University of Delft της Ολλανδίας.

Στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, Επίτιμου Προέδρου της HELMEPA (€15.000) χορηγήθηκε υποτροφία στον κ. Ιάσωνα Φιλιππίδη, απόφοιτο της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για MSc Sustainable Energy Technology στο Technical University of Delft της Ολλανδίας.

Στη μνήμη του Νικολάου Σ. Αποστολόπουλου, με την ευγενική χορηγία της οικογένειας, των φίλων και των συνεργατών του εκλιπόντος (€10.000) χορηγήθηκε υποτροφία στην κ. Γεωργία Παππά, απόφοιτο της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, για LLM Maritime Law στο University of Southampton του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε την Τελετή Απονομής εδώ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA