Μενού
  • Α-
  • Α+

Για το τσίπουρο Αγιονέρι οι συστάσεις δεν χρειάζονται. Η βελούδινη, βοτανική και πλούσια σε γλυκά μπαχαρικά, γεύση του, λόγω της μικρής παραμονής του σε δρύινα βαρέλια, το κάνει να ξεχωρίζει.

Έχοντας σαν βάση αυτό το μοναδικό απόσταγμα ο Κώστας Τσιλιλής και η ομάδα του συνεχίζουν να καινοτομούν και να μας εκπλήσσουν ευχάριστα, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ξεχωριστή σειρά εμφιαλώσεων.

Η σειρά αυτή φέρει τον τίτλο The Cask Series και έχει σκοπό να αναδείξει την πολυδιάστατη δυναμική του παλαιωμένου τσίπουρου, στα πλαίσια της έρευνας και των πειραματισμών του αποστακτηρίου Τσιλιλή στα αμπελοοινικά αποστάγματα. Η συγκεκριμένη πρώτη εμφιάλωση είναι το Αγιονέρι Islay Cask Finish, αποτελώντας την αρχή αυτών των ειδικών και μοναδικών αποσταγμάτων.

Αυτό που κάνει το απόσταγμα να ξεχωρίζει είναι πως εκτός από την παλαίωση σε βαρέλι, έχει και τελείωμα σε βαρέλι που πριν είχε φιλοξενήσει Islay Single Malt Whisky. Έτσι αποκτά ένα μοναδικό, ελαφρά «καπνιστό», γοητευτικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας με έναν διαφορετικό και ενδιαφέροντα τρόπο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του ξεχωριστού τσίπουρου «Αγιονέρι». Συνδυάζεται ιδανικά με πικάντικους και καπνιστούς μεζέδες.

Η «The Cask Series» αποτελεί μια σειρά συλλεκτικών, ειδικών εμφιαλώσεων που θα πραγματοποιούνται μια φορά το χρόνο και θα είναι αποτέλεσμα τελειώματος της παλαίωσης σε διαφορετικού τύπου βαρέλια, διατηρώντας πάντα τα βασικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τσίπουρου σε διακριτικό φόντο του, διαφορετικού κάθε φορά, χαρακτήρα των βαρελιών.

Το Αγιονέρι Islay Cask Finish θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών ενώ θα μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες.

Το προϊόν διανέμεται από την εταιρεία Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA