Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία των τελευταίων ετών αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Απριλίου στις ΗΠΑ, με την συγγραφέα Κέιτ Άντερσεν Μπρόουερ να γράφει όλες τις άγνωστες λεπτομέρειες από την παραμονή διάφορων Προέδρων των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο. Στο The Residence: Inside the Private World of the White House αποδεικνύεται ότι ο πιο δύστροπος από όλους για το προσωπικό ήταν ο Λίντον Τζόνσον που προέδρευσε από το 1963 ως το 1969.

Αυτό που μαθαίνουμε από το βιβλίο είναι ότι η πιο περίεργη απαίτηση του Τζόνσον όταν έφτασε με τα μπαγκάζια και τη σύζυγο στον Λευκό Οίκο είχε να κάνει με την μπανιέρα και πιο συγκεκριμένα το τηλέφωνο στη ντουζιέρα. Επειδή στο σπίτι του είχε μεγάλη ένταση και μηχανισμό που το μετέτρεπε από κρύο σε ζεστό αυτόματα, δεν μπορούσε να δεχτεί κάτι λιγότερο. Το πιο κουφό όμως ήταν ότι επιθυμούσε μία από τις τρύπες του τηλεφώνου να στοχεύει το πέος του! «Εάν μπορώ να μετακινήσω 10.000 στρατιώτες μέσα σε μια μέρα τότε μπορείς το δίχως άλλο να φτιάξεις το μπάνιο όπως το θέλω εγώ» έλεγε στον τεχνικό.

410ec4075443e6935eebb635a5707a5de76a4c01

Άλλες λεπτομέρειες για τους Προέδρους αναφέρουν ότι ο Τζορτζ Μπους ενημέρωνε πάντα το προσωπικό της κουζίνας για το πόσα άτομα θα φάνε μαζί του, ενώ ο Μπιλ Κλίντον και η Χίλαρι είχαν βάλει σύστημα ώστε να μην έχουν πρόσβαση στις συνομιλίες τους άλλοι. Αν σκεφτεί κανείς το πρόσφατο σκάνδαλο με τα mail της Χίλαρι, τότε μάλλον η μυστικοπάθεια και η κρυψίνοια είναι χούγια που δεν φεύγουν ούτε μετά την ψυχή. Στα του ζεύγους, λίγες μέρες πριν ο Μπιλ παραδεχτεί δημόσια ότι πηδούσε το γεφυράκι με τη Μόνικα Λεβίνσκι, η Χίλαρι είχε μιλήσει με τον Γουόρθινγκτον Γουάιτ, έναν από το προσωπικό και του είχε ζητήσει να τη συνοδεύσει ως την πισίνα χωρίς να υπάρχει κανένας άλλος. Ούτε προεδρική φρουρά, ούτε κανείς.

Η Τζάκι Κένεντι μετά τη δολοφονία του Τζον ξέσπασε σε κλάματα στο ασανσέρ και εκεί βρίσκονταν ο κουνιάδος της Μπόμπι και ο Πρέστον Μπρους ο κλητήρας. Ο Πρέστον αγκάλιασε τον Μπομπ Κένεντι και την Τζάκι. Το άτομο που φοβόντουσαν περισσότερο ήταν η σύζυγος του Ρόναλντ Ρίγκαν. Ο Ρίτσαρντ Νίξον που βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω Watergate, έκλαψε 11 χρόνια αργότερα στο ίδιο ασανσέρ μετά την παραίτηση του. Εξερχόμενος βρήκε τον Μπιλ Κλάιμπερ, τεχνικό του ανελκυστήρα και είχε μαζί του μια εγκάρδια στιχομυθία.