Είχαμε μάθει τα τελευταία χρόνια κάπου στη μέση της άνοιξης να παρακολουθούμε το πολυαγαπημένο μας Game of Thrones. Ξενυχτούσαμε και πηγαίναμε το επόμενο πρωί στο γραφείο έτοιμοι να σχολιάσουμε τι είχε προηγηθεί με την Σέρσεϊ, τον Τύριον και τα υπόλοιπα παιδιά.

Της Ευγενίας Κουντούρη

Όταν ανακοινώθηκε πως η νέα σεζόν θα αργήσει να ξεκινήσει, πάθαμε το πρώτο σοκ. Το ο,τι θα έπρεπε να περιμένουμε ακόμα περισσότερο από το συνηθισμένο διάστημα μέχρι την επιστροφή της σειράς, δημιούργησε έναν μικρό πανικό, ο οποίος όμως κορυφώθηκε όταν ανακοινώθηκε η ακριβής ημερομηνία.

Γι' αυτή την ημερομηνία θα μιλήσουμε και για τον αστείο προγραμματισμό του HBO και της παραγωγής. 'Όχι δηλαδή γιατί μιλάμε για τον ΣΚΑΪ, τον ΑΝΤ1 και τα υπόλοιπα ελληνικά κανάλια, σχολιάζοντας τα αρνητικά, όμως εδώ που τα λέμε τα ελληνικά κανάλια είναι... μίλια πιο μπροστά από το «παγκόσμιο» HBO.

Τι έκανε λοιπόν το κανάλι αυτό, με την πιο ακριβή και φιλόδοξη παραγωγή που διαθέτει, το Gamer of Thrones; Αποφάσισε η πρεμιέρα του 7ου κύκλου να γίνει στις 15 Ιουλίου. Πιο... καλοκαίρι δεν πάει δηλαδή. Ακριβώς στη μέση του καλοκαιριού κι όταν σε ολόκληρο τον κόσμο όλοι φεύγουν ή σχεδιάζουν τις διακοπές τους, αποφάσισαν να μας δείξουν την συνέχεια του αγαπημένου μας σήριαλ.

Πανέξυπνο έτσι; Γιατί φυσικά δεν είναι μόνο οι Έλληνες που κάνουν διακοπές εκείνη την περίοδο, οπότε ποιος ασχολείται. Και οι Αμερικάνοι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και τον Αύγουστο περιμένουν για να πάνε διακοπές.

Και δεν είναι μόνο αυτοί που θα φύγουν διακοπές. Καλοκαίρι είναι. Πολλοί θα βγουν, θα πάνε για ένα ποτό, θα πάνε σε ένα σινεμά, την ώρα που το επεισόδιο θα παίζεται και μετά θα πρέπει να αποφεύγουν το ίντερνετ όπως ο ... διάολος το λιβάνι ώστε να αποφύγουν και τα spoilers.

 

Βλέπετε είναι και το κακό με αυτό το σήριαλ πως θα πρέπει κυριολεκτικά να κλειστεί κάποιος σε ένα δωμάτιο και να μη μιλάει με άνθρωπο, ώστε να αποφύγει να μάθει τι γίνεται στη σειρά, προτού δει ο ίδιος το επεισόδιο.

Εδώ τα προηγούμενα χρόνια περνούσαν κάποιες ώρες από την ώρα που παίζονταν το επεισόδιο μέχρι να το δούμε και ξεκινούσαμε την ημέρα μας ρίχνοντας... καντήλια στο facebook, για κάποια φωτογραφία ή κάποια ατάκα που πέρασε από μπροστά μας και μας ακύρωσε όλο το «σασπένς» για το τι θα δούμε. Φανταστείτε δηλαδή να θέλει κανείς να περάσουν λίγες ημέρες για να δει το επεισόδιο. Θα ξέρει ακόμα και το πότε φτερνίστηκε ο Σαμ.

Τι θα κάνουν λοιπόν όλοι οι φαν που αδυνατούν να το δουν live; Θα απευθυνθούν στην... πειρατεία. Εάν τα προηγούμενα χρόνια το Game of Thrones ήταν το πρώτο σε downloads από torrents, τώρα είναι βέβαιο πως θα ξεπεράσει κάθε ρεκόρ.

Αφήστε που το θέμα της φετινής σεζόν του σήριαλ είναι το... «έρχεται ο χειμώνας». Εμείς θα είμαστε με τα μαγιό στις παραλίες και θα βλέπουμε στις οθόνες μας τον Τζον Σνόου με την προβιά στον ώμο. Μιλάμε για εντελώς άκυρο, εκτός κι αν το HBO αποφάσισε να απευθυνθεί μόνοι στο κοινό της Αυστραλίας, οπότε όντως έπεσε μέσα στην ημερομηνία.

Τι έπρεπε να κάνει λοιπόν η παραγωγή ώστε να το αποφύγει όλο αυτό; Αφού δεν προλάβαινε να το έχει έτοιμο για την άνοιξη, όπως κάθε χρονιά, ας το ξεκινούσε Σεπτέμβρη. Έτσι κι αλλιώς όλα τα σήριαλ που περιλαμβάνονται στο χειμερινό πρόγραμμα του καναλιού ξεκινάνε τέλος Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη. Προλάβαιναν λοιπόν μια χαρά να βάλουν το Game of Thrones αρχές Σεπτέμβρη, όταν όλος ο κόσμος έχει επιστρέψει πλέον στη βάση του και αισθάνεται όντως πως ο ... χειμώνας έρχεται.