Μερικά στερεοτυπικά πράγματα που υποτίθεται ότι ισχύουν διαχρονικά για το σεξ δεν είναι απλώς μυθεύματα, αλλά μούφες μεγαλύτερες κι από το «τετραχίλιαρο» του Σπαλιάρα.

Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων δημοσίευσαν το πόρισμα μελέτης, το οποίο καταρρίπτει μερικούς από τους δημοφιλέστερους μύθους για το σεξ. Μόνο που, για κάποιους εξ’ αυτών, τα στοιχεία είναι μάλλον understatement, που λένε και στο χωριό μου.

Μύθος νο1: Το μέγεθος του πέους καθορίζει την απόλαυση της γυναίκας

Η κατάρριψη: Μόλις το 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν θεώρησαν σημαντικότερο το μέγεθος, ενώ το 32% είπαν ότι το πιο σημαντικό είναι το πάχος. Το 1% μάλιστα είπε ότι το μέγεθος είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Κάτι δεν πάει καλά εδώ...: 21+32+1 = 54%. Το υπόλοιπο 46% των γυναικών τι θεωρεί ως σημαντικότερο για την απόλαυσή τους άραγε; Το χρώμα, την υφή ή μήπως τη γεμάτη γεύση του;

Μύθος νο2: Ο αυνανισμός σταματά όταν αρχίζει η σχέση

Η κατάρριψη: Το 85% των αντρών σε μόνιμη σχέση δήλωσαν ότι αυνανίζονται, ενώ στις γυναίκες το ποσοστό ήταν 45% -και μάλιστα εμφανίζεται συχνότερα μετά τα 30.

Κάτι δεν πάει καλά εδώ...: Μμμάιστα... το υπόλοιπο 15% προφανώς ντρεπόταν να το πει, μην το πάρει στραβά η κυρά ή το αμόρε...

Μύθος νο3: Η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι τουλάχιστον 30 λεπτά

Η κατάρριψη: 6-10 λεπτά από τη διείσδυση ως την εκσπερμάτιση, υπό νορμάλ συνθήκες. 4-7 λεπτά για άνδρες με προβλήματα στύσης και κάτι λιγότερο από 2 λεπτά για όσους εκσπερματίζουν πρόωρα.

Κάτι δεν πάει καλά εδώ...: Ο μύθος δεν πάει καλά εδώ. Μας χάλασαν μου φαίνεται οι ταινίες και ο Στινγκ με τις γιόγκες και τις τάντρες, που κάνει σεξ επί 4 τέρμινα συνεχόμενα.

Μύθος νο4: Το σεξ είναι καθημερινό για τα περισσότερα ζευγάρια

Η κατάρριψη: Το 45% κάνει σεξ λίγες φορές το μήνα, το 34% 2-3 φορές τη βδομάδα, το 13% λίγες φορές το χρόνο, το 7% τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα και το 1% καθόλου για ένα χρόνο. Κατά μέσο όρο, τα ζευγάρια κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα.

Κάτι δεν πάει καλά εδώ...: ...αν η έρευνα αφορά την Ελλάδα. Μπορεί ο Τζιμάκος να τραγουδούσε «γ@μ@τε γιατί χανόμαστε», μπορεί κάποτε να το κάναμε όντως συχνότερα, αλλά πλέον είναι κοινός τόπος ότι αυτό το 34% κι εκείνο το 7% της έρευνας είναι είτε φοιτητές ή ψευτάκοι.

Μύθος νο5: Η χρήση πορνογραφικού υλικού είναι καταστροφική για τη σχέση

Η κατάρριψη: Μελέτη σε 8.376 ανθρώπους έδειξε ότι η μικρή ή μέτρια σε συχνότητα χρήση πορνογραφικού υλικού έχει θετικές συνέπειες στη σχέση του ζευγαριού, αυξάνοντας τη συχνότητα και την ποιότητα του σεξ, καθώς και την εγγύτητα ανάμεσα στο ζευγάρι. Από όσους ήταν σε σχέση όταν έγινε η μελέτη, το 76.8% και το 31.6% των γυναικών είπαν ότι παρακολουθούσαν πορνογραφικό υλικό ατομικά, ενώ το 44.8% δήλωσε ότι παρακολουθεί περιστασιακά με τον/την σύντροφό του.

Κάτι δεν πάει καλά εδώ...: Ας αφήσουμε κατά μέρος τη «μικρή» ή «μέτρια» συχνότητα, γιατί τα όρια των ανθρώπων σ’ αυτά είναι πολύ διαφορετικά, κι ας πάμε στο 76.8% των αντρών που είπαν ότι βλέπουν μόνοι τους πορνό. Αλήθεια ρε μόρτες; Ναι, εσείς οι υπόλοιποι λέω, το 23.2% που κάνατε μόκο. Α, δεν βλέπετε δηλαδή... Ποτέ, ε; Θα απαντάγατε σε τεστ αλήθειας γι’ αυτό; Θα δίνατε τον Η/Υ σας για να ελεγχθεί ενδελεχώς το ιστορικό των ηλεκτρονικών σας περιηγήσεων; Αχά... Αυτό λέω κι εγώ, δεν είναι ντροπής πράγματα αυτά για να τα κρύβουμε. Θέλει και το μάτι φαί, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;