Μενού
  • Α-
  • Α+

«Σκάει η βόμβα». «Μεταγραφή-αεροδρομίου». «Συμφώνησε ο τάδε». «Έκλεισε και έρχεται ο παιχταρας». «Βόμβα μεγατόνων».

Πόσες μα πόσες φορές έχουμε διαβάσει αυτους τους τίτλους στα πρωτοσέλιδα των καλοκαιρινών εφημερίδων. Κάθε χρόνο μετά τις 15 -περίπου- Ιουνίου οι εφημερίδες παίρνουν φωτιά. 

Οι παίκτες,  που γράφονται κάθε χρόνο για τους τέσσερις μεγάλους (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ), άπειροι. 

 Τα καλύτερα όμως γίνονται με τα μεταγραφικά «μπαμ» που προσπαθούν να κάνουν οι ομάδες. Οι μεταγραφές μετατρέπονται μέσα από τις εφημερίδες σε σήριαλ με δεκάδες (αν όχι εκαντοντάδες) επεισόδια. Και το χειρότερο είναι οτι κατά κανόνα οι περισσότερες δεν έχουν happy end.  

 To reader.gr σας παρουσιάζει την 11αδα με τα μεγαλύτερα ονόματα που «έπαιξαν» στα αθλήτικά πρωτοσέλιδα, αλλά ποτέ δεν ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα, στα πράσινα, στα κιτρινόμαυρα, στα ασπρόμαυρα κ.ο.κ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

  • 12

    Ο τρομερός πάγκος

    Η 11αδα άνετα έπαιρνα το ντάμπλ στην Ελλάδα και με έκανε καλή πορεία στην Ευρώπη. Όμως χρειάζονται και αλλαγες.

    Πάγκος: Καμενι, Ματεράτσι, Μαρτσένα, Βερόν, Ρικέλμε, Αιμάρ, Φερνάντο Μοριέντες

    Οι 7 αναπληρωματικοί στον πάγκο κάνουν την ομάδα να είναι βγαλμένη από το Fifa όπου διαλέγουμε αρκετά καλούς παίκτες, αλλά όχι τους καλύτερους, για να υπάρχει μία μικρή πρόκληση.

  • 11

    Ροναλντίνιο

    Ο Μάγος. Ο Απόλυτος σταρ της εποχής. Ο Ροναλντίνιο μετά την Μπαρτσελόνα ήταν ο διακαής πόθος των ελληνικών ομάδων. Μέχρι και το 2015 το όνομά του γράφτηκε για όλους.

    Διαβάσαμε τα πάντα. Κυριολεκτικά. Τα καλύτερα; 

    Ο Ροναλντίνιο παρακαλάει να έρθει στον Ολυμπιακό και πως ο Βραζιλιάνος μάγος θα είναι το πρώτο μπαμ του πρίγκιπα.

    Image removed.

    Image removed.

  • 10

    Ραδαμέλ Φαλκάο

    Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τον Ιανουάριο του 2009 τον αντικαταστάτη του Ροντρίγκο Σόουζα(!!!) και σκεφτόταν μεταξύ αλλων επιλογών το Ραδαμέλ Φαλκάο, που τότε αγωνιζόταν με την φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ. 

    Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε συνάψει προφορική συμφωνία με τον Κολομβιανό. Αλλά οι λάθος χειρισμοί και τα πολλά χρήματα που ζητούσαν οι «Μιγιονάριος», οδήγησαν τον Φαλκάο στην Πόρτο. Και όλοι ξέρουμε την συνέχεια στην ιστορία

  • 9

    Μάριο Ζαρντέλ

    O Μάριο Ζαρντέλ ήταν η απάντηση των ερυθρόλευκων στην μεταγραφή του Μιχάλη Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό. Ή έτσι ήθελαν να γίνει στον Ολυμπιακό. 

    Ο Σωκράτης Κόκκαλης φέρεται να πρόσφερε στο Βραζιλιάνο επιθετικό, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατέκτησε με διαφορετικές ομάδες το χρυσό παπούτσι (1999 - Πόρτο, 2002 - Σπόρτινγκ Λισαβώνας), συμβόλαιο 1 δισ. ευρώ. Τελικά όπως και οι υπόλοιποι δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα.

  • 8

    Ζε Ρομπέρτο

    Δεν θα μπορούσε να μην είναι στην 11αδα ο Ζε Ρομπέρτο. Χάσαμε το μέτρημα με το πόσες φορές ήρθε στον Ολυμπιακό ο Βραζιλιάνος. Ήθελε ο Ολυμπιακός.

    Ήθελε και ο Ζε Ρομπέρτο, αλλά για περισσότερα από 4 χρόνια ο γάμος δεν έγινε. Τον λόγο ή τους λόγους δεν θα τους μάθουμε ποτέ.

    Image removed.

    Image removed.

  • 7

    Λουίς Φίγκο

    Το σενάριο μάλλον ήταν επιστημονικής φαντασίας, αλλά έπαιξε αρκετα. Ο Φίγκο έφτανε σιγά σιγά στο τέλος της καριέρας του και έψαχνε το τελευταίο καλό συμβόλαιό του.

    Η μετακίνησή του στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας ναυάγησε και εκεί ο Ολυμπιακός «μπήκε» στο παιχνίδι. Ο Πορτογάλος εκείνη την εποχή έχει έρθει για τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελούντα. Γράφτηκαν πολλά. Μέχρι και οτι ο Σωκράτης Κόκκαλης κατέβηκε στην Κρήτη και απέσπασε την υπογραφή του Φίγκο και θα ανακοινωνόταν άμεσα.

    Ο Πορτογάλος δεν ήρθε ποτέ να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ λέγεται οτι είχαν τυπωθεί και φανέλες με το όνομα του Φίγκο.

  • 6

    Κιμ Καλστρομ

    Ο αγαπημένος Σουηδός των δύο αιωνίων. Ο Κιμ Καλστρομ είναι ένα από τα ονόματα που έχει γραφτεί περισσότερο σε πρωτοσέλιδα. «Έρχεται ο Κάλστρομ» ήταν ο τίτλος κάθε καλοκαίρι. 

    Μπορεί να γραφτεί και φέτος το όνομα του. Τίποτα δεν αποκλείεται, καθώς ο Σουηδός συνεχίζει ακόμα να αγωνίζεται με την Τζουργκάρντεν.

  • 5

    Κλοντ Μακελελέ

    Η μεταγραφή που έκλεισε αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Τον Ιούνιο του 2007 ραδιοφωνικός σταθμός στη Γαλλία μετέδωσε «Ο Κλοντ Μακελελέ στον Ολυμπιακό». Ο τεράστιος Γάλλος αμυντικός χαφ είχε συμωνήσει σε όλα με τους ερυθρόλευκους, αλλά την τελευταία στιγμή η μεταγραφή δεν έγινε.

    Το 2013 ο μάνατζερ Κίμωνας Κοκορόγιαννης αποκάλυψε ότι η συμφωνία με τον Μακελελέ ήταν αληθινή, αλλά ο πατέρας του παίκτη τον συμβούλευσε να ζητήσει περισσότερα χρήματα με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η μεγάλη μεταgραφή.

  • 4

    Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς

    O Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς βρέθηκε μία ανάσα από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2005, με την μεταγραφή να χαλάει. Ο Σέρβος αμυντικός τελικά κατέληξε στην Σεβίλλη εκείνο το καλοκαίρι. 

    Για τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους το όνομα του Ίβιτσα γραφόταν καθημερινά τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον Παναθηναϊκό. Τελικά ο Σέρβος έμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του στους Ανδαλουσιάνους, κερδίζοντας μάλιστα και 2 Κύπελλα UEFA.

  • 3

    Ντιέγκο Λουγκάνο

    Ακόμη ένας αμυντικός από τη Λατινική Αμερική που όλο ερχόταν στην Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα. 

    Ο σκληροτράχυλος Ουρουγουανός ακούστηκε αρκετά για τον Ολυμπιακό πρίν από το Μουντιάλ στη Βραζιλία το 2014, ενώ και ο ΠΑΟΚ είχε μπει πολύ δυνατά -όπως γραφόταν- στο παιχνίδι της απόκτησής του.

  • 2

    Φαμπρίσιο Κολοτσίνι

    Από το 2007 μέχρι και το 2015 το όνομα του Κολοτσίνι υπήρχε τουλάχιστον μία φορά σε κάποιο αθλητικό πρωτοσέλιδο στην Ελλάδα. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Όλοι φαίνονταν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Αργεντινού αμυντικού.

    Τελικά ο «Πουγιόλ των φτωχών» δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα, ούτε όταν η Νιούκαστλ έπεσε κατηγορία στην Αγγλία, καθώς προτίμησε να την ακολουθήσει και εκεί.

  • 1

    Γκιγιέρμο Οτσόα

    Μετά το «αντίο» του Αντώνη Νικοπολίδη το 2011, ο Ολυμπιακός έψαχνε έναν αντάξιο για να υπερασπιστεί την εστία του. Πριν καταλήξουν στον Ρομπέρτο οι ερυθρόλευκοι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά.

    Ονόματα πέρασαν πολλά. Αυτό που «έπαιξε» περισσότερο ήταν του Γκιγιέρμο Οτσόα. Για περισσότερα από δύο καλοκαίρια ο Μεξικανός τερματοφύλακας ήταν μία ανάσα από την μετακίνησή του στον Πειραιά. Τελικά η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ. 

    Τα τελευταία 2 χρόνια ο Οτσόα «γράφτηκε» και για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οι οποίοι ήταν σε αναζήτηση τερματοφύλακα, αλλά ούτε για τους δύο «Δικεφάλους» ήρθε στην Ελλάδα.

BEST OF LIQUID MEDIA