ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
11/02/2018 21:22

Kυβερνοεπίθεση στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Kυβερνοεπίθεση στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Kυβερνοεπίθεση στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Ανάγνωση:

Την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν κατά την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάνγκ επιβεβαίωσαν οι διοργανωτές τους χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τους κυβερνοεγκληματίες.

Όπως διευκρίνισαν τα συστήματα των Αγώνων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεόρασης, επηρεάστηκαν από την επίθεση, χωρίς όμως να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, όπως επεσήμαναν οι αρχές.

«Στόχος μας πάνω από όλα είναι να παραμείνουν ασφαλείς όλες οι λειτουργίες» τόνισε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς, αποφεύγοντας το όποιο άλλο σχόλιο για την υπόθεση. Ερωτηθείς σχετικά με την ταυτότητα των δραστών ή το εάν αυτή είναι γνωστοί στους Νοτιοκορεάτες οργανωτές, σημείωσε: «Εγώ σίγουρα δεν τη γνωρίζω. Αλλά οι διεθνείς πρακτικές λένε πως δεν πρέπει κανείς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες μίας τέτοιας επίθεσης».

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιούνται μόλις 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. Οι ομάδες των δύο χωρών έδωσαν μαζί το «παρών» στην τελετή έναρξης, για πρώτη φορά από το 2006.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ