Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μπορεί να μην είναι πια στη ζωή, όμως το υπεράνθρωπο μυαλό του κοσμολόγου Στίβεν Χόκινγκ, έχει αφήσει ένα μεγάλο κληροδότημα στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Μελετώντας τις επιδόσεις της Εθνικής Αγγλίας σε προηγούμενα Μουντιάλ, κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα και προτάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια νίκης της Εθνικής Αγγλίας στο Μουντιάλ.

Ο κορυφαίος φυσικός μελέτησε όλους τους αγώνες που έχει δώσει η Εθνική Αγγλίας σε Μουντιάλ μετά από εκείνο του 1966 που έγινε σε αγγλικό έδαφος και νικήτρια αναδείχθηκε η Αγγλία. Όμως έκτοτε η Εθνική Αγγλίας δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτε ούτε σε Μουντιάλ, ούτε και σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η Εθνική Αγγλίας έχει χάσει κρίσιμους αγώνες στη διαδικασία των πέναλτι με πολλούς να υποστηρίζουν ότι υπάρχει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα στην ομάδα.

Οι αλγόριθμοι της νίκης
Ο Χόκινγκ είχε παραδόσει στατιστική ανάλυση υπό τη μορφή δύο εξισώσεων πολλών παραμέτρων, εκτιμώντας ότι πέντε είναι οι βασικοί τομείς για κορυφαία επίδοση της Εθνικής Αγγλίας. Πρόκειται για το περιβάλλον στο οποίο αγωνίζεται η ομάδα, την ψυχολογική της κατάσταση, τη φυσική της κατάσταση, την τακτική της αλλά και κάποια θέματα που άπτονται στρατηγικής.

  • Σύμφωνα με τον Χόκινγκ, το πρώτο που πρέπει να κάνει η Εθνική Ομάδα της Αγγλίας για να κερδίζει τα ματς είναι να παίζει με κόκκινες εμφανίσεις επειδή πιθανώς το κόκκινο χρώμα ενισχύει την ψυχολογία των παικτών. 
  • Θα πρέπει η ομάδα να παίζει σε γήπεδα που δεν είναι σε πολύ μεγάλο υψόμετρο - σε κάθε περίπτωση όχι πάνω από 500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. 
  • Η θερμοκρασία την ώρα των αγώνων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη - άρα η ομάδα είναι καλό να παίζει απογευματινές ή βραδινές ώρες. 
  • Όσον αφορά την τακτική, ο Χόκινγκ διαπίστωσε ότι το σύστημα 4-3-3 είναι εκείνο με το οποίο έχει καταφέρει να κερδίσει περισσότερες φορές η Εθνική Αγγλίας σε Μουντιάλ και άρα το προτεινόμενο σύστημα που πρέπει να ακολουθήσει ο προπονητής της εθνικής ομάδας.

Τα νικηφόρα πέναλτι
Όσον αφορά το πρόβλημα με τα πέναλτι, ο Χόκινγκ μελετώντας 204 πέναλτι της Εθνικής Αγγλίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παίκτες της ομάδας θα πρέπει να τα εκτελούν παίρνοντας αρκετή φόρα. Σύμφωνα με τον Χόκινγκ, οι παίκτες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα από τρία βήματα πριν κλοτσήσουν την μπάλα και να στοχεύουν είτε στο αριστερό είτε στο δεξί «παραθυράκι» του τέρματος (δηλ. λίγο κάτω από το οριζόντιο δοκάρι). Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών, ο Χόκινγκ υποστηρίζει ότι δεν παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο η ηλικία των παικτών ούτε αν είναι δεξιοπόδαροι ή αριστεροπόδαροι.

Καλό κούρεμα!

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα του Χόκινγκ είναι το ακόλουθο: «Εκείνοι που φαίνεται ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν γκολ είναι εκείνοι που έχουν ανοιχτόχρωμα ή καθόλου μαλλιά. Η αιτία για αυτό δεν είναι ξεκάθαρη. Αυτό μάλλον θα παραμείνει ένα από τα μεγάλα μυστήρια της επιστήμης» είχε αναφέρει ο διάσημος αστροφυσικός. 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.