Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Xάμιλτον: «Θα ήθελα να αγκαλιάσω τον Λάουντα»

Ο Βρετανός παραμένει σεμνός, δηλώνει ότι δεν ξεχνά την ταπεινή καταγωγή του, ενώ ξυπνά συχνά τις νύχτες και θυμάται με συγκίνηση τον Νίκι Λάουντα, που τον έφερε στη Mercedes!

Μπορεί να υπάρχουν φίλοι της Formula 1, που θεωρούν τον Χάμιλτον υπερτιμημένο και τυχερό, επειδή βρέθηκε να οδηγεί την κατάλληλη στιγμή το κορυφαίο αυτοκίνητο στη Formula 1. Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι ο Βρετανός παραμένει ένας ευαισθητοποιημένος άνθρωπος παρά τις επιτυχίες του και το γεγονός, ότι απέχει μόλις μία ανάσα από τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του μετά τη 10η νίκη του της χρονιάς στο Μεξικό, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων εμφανώς συγκινημένος τα εξής: «Δεν γνωρίζει ο κόσμος, πόσο ευγνώμων και ταπεινός είμαι, που μου επιτρέπεται να ζω όλα αυτά, γιατί γνωρίζω, από ποιες συνθήκες έρχομαι.»

Ο οδηγός της Mercedes δεν ξεχνά τον Λάουντα, που ήταν ο μέντοράς του και τον είχε πείσει, να υπογράψει στη γερμανική ομάδα. «Συχνά ξυπνάω τις νύχτες και σκέφτομαι τον Νίκι. Είναι απλά λυπηρό, που δεν μπορεί να ζήσει πλέον τη σπουδαιότερη χρονιά μας. Αυτός ήταν, που βρισκόταν από την αρχή μαζί και με έφερε στα τέλη του 2012 στη Mercedes. Ιδιαίτερα μετά από νίκες νιώθω συχνά την ανάγκη, να αγκαλιάσω τον Νίκι. Θα πρέπει να του είμαστε αιώνια ευγνώμονες για το γέλιο του, αλλά και τη σκληρότητα, με την οποία έδινε συνέχεια ώθηση στην ομάδα», αποκάλυψε ο Βρετανός.

Ο Χάμιλτον χρειάζεται μόλις μία όγδοη θέση σε έναν από τους τρεις εναπομείναντες αγώνες στο Οστιν, στο Σάο Πάολο ή στο Αμπού Ντάμπι, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το έκτο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Formula 1. Αυτό οφείλεται στη νίκη του στο Μεξικό, που αποτελεί προϊόν σωστής και τολμηρής στρατηγικής από πλευράς Mercedes. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάμιλτον, «έχουμε ξεγελάσει τώρα τρεις φορές στη σειρά τη Ferrari, αν και είχαν κάθε φορά αυτοί την pole position. Η Mercedes διαθέτει απλά τους καλύτερους υπεύθυνους στρατηγικής στη Formula 1. Ακόμη και αν δεν ήμουν συχνά ευχαριστημένος στο κόκπιτ από τη στρατηγική και γκρίνιαζα στην ενδοεπικοινωνία. Όμως είχαν σχεδόν πάντα δίκιο με τις ανακοινώσεις τους για τα πιτ στοπ. Όπως εξάλλου και τώρα στο Μεξικό.»

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.