Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ανατροπή: Χωρίς φιλάθλους οι αγώνες

Λίγες ώρες μετά από την απόφαση για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, η κυβέρνηση αποφάσισε, την αναστολή της καθώς όπως επισημαίνεται κάτι τέτοιο θα έστελνε λάθος μήνυμα στους πολίτες. Η αρχική απόφαση αφορούσε τις επερχόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο Μαξίμου υπήρξε εξ' αρχής έντονος προβληματισμός για τη συγκεκριμένη κίνηση. Θεωρήθηκε πως έτσι μεταφέρεται λάθος μήνυμα στην κοινωνία, τη στιγμή που η Αττική βρίσκεται ήδη σε πορτοκαλί συναγερμό, ενώ προς τα εκεί βαίνει και η Θεσσαλονίκη.

Έτσι το πρωί της Τρίτης αποφασίστηκε με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, να ανακληθεί η απόφαση για την επιστρφή του κόσμου τα γήπεδα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση  κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες».

Αντιδράσεις από την αρχή

Η αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση αποφάσισε, κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα, να επιτρέψει την παρουσία του κόσμου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αρχής γενομένης από τις προσεχείς αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πλάνο έκανε λόγο για το «άνοιγμα» των ποδοσφαιρικών γηπέδων, θα επιτραπεί κάλυψη του 10% της συνολικής χωρητικότητα κάθε εγκατάστασης, με ανώτατο όριο τους 3.500 θεατές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αντίδραση του πρωθυπουργού σε συνομιλία τόσο από τον Περιφεριάρχη Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο ενδεχόμενο να ανοίξουν οι πόρτες του γηπέδου της Τούμπας για τον κόσμο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.