Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Πουλήστε τα χρυσά ταβάνια για να βοηθήσετε τους φτωχούς»: Η κόντρα του Μαραντόνα με το Βατικανό

Ο Μαραντόνα συχνά αποκαλούσε τον εαυτό του «εκπρόσωπο των ανθρώπων», οπότε είχε εκνευριστεί όταν συναντήθηκε με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ το 2000 στο Βατικανό και είδε τα χρυσά ταβάνια που υπήρχαν.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα που απεβίωσε χθες, Τετάρτη σε ηλικία 60 ετών, το 2000 είχε επισκεφθεί το Βατικανό, όπου εμφανίστηκε εκνευρισμένος, τα τότε δημοσιεύματα ανέφεραν ότι αυτό οφειλόταν στο ότι ο Πάπας δεν του έδωσε ένα ξεχωριστό ροζάριο.

Ωστόσο ο Μαραντόνα εξήγησε ότι έγινε έξαλλος όταν είδε τις χρυσές οροφές στο Βατικανό, λέγοντας στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, να τα πουλήσει για να βοηθήσει τους φτωχούς.

«Είχα πάει στο Βατικανό και είδα τις χρυσές οροφές και μετά άκουγα τον Πάπα να μου λέει ότι η εκκλησία ανησυχεί για τα φτωχά παιδιά. Έτσι; Πουλήστε τα ταβάνια τότε φίλε!», είχε σχολιάσει ο Μαραντόνα.

Μάλιστα σε επίσκεψή του το 2016 στο Βατικανό για ένα φιλανθρωπικό ματς ο Μαραντόνα μετέφερε ένα παρόμοιο μήνυμα στους δημοσιογράφους.

«Πήγα στο Βατικανό και είδα τη χρυσή οροφή και είπα στον εαυτό μου πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσο μα**ς, να ζει κάτω από χρυσές σκεπές και να πηγαίνει σε φτωχές χώρες και να φιλάει παιδιά με γεμάτο στομάχι», τότε σταμάτησα να πιστεύω.

Ωστόσο μετά τη συνάντηση που είχε ο Μαραντόνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, δήλωσε ότι η πίστη του είχε επανέλθει. «Είχα απομακρυνθεί από την εκκλησία, αλλά ο Φραγκίσκος με γύρισε πίσω».

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πάπα Φραγκίσκου σχολίασε: «Ο Πάπας ενημερώθηκε για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Θυμάται τις στιγμές που συναντήθηκαν τα τελευταία χρόνια με στοργή και τον αναφέρει στις προσευχές του, όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες όταν ενημερώθηκε για την κατάστασή της υγείας του».

Πηγή: Bussines Insider

Διαβάστε Ακόμα:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Αργεντινή και Νάπολη θρηνούν για το θάνατο του «Θεού»

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι θρυλικές ατάκες του που γράφτηκαν στην Ιστορία

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet