Μενού
  • Α-
  • Α+

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλες οι ιατρικές ενέργειες ήταν κακές, πολύ κακές. Θα έδιναν την εντύπωση ότι δεν είναι γιατροί», δήλωσε ωμά ο Κάε σε συνέντευξή του στο κανάλι ειδήσεων TN.

«Νομίζω ότι θα μπορούσε να σωθεί», πρόσθεσε, αφού επέμεινε ότι όλες οι παθολογίες που παρουσίασε θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί με καλύτερο τρόπο.

«Τα πάντα θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν, η καρδιομεγαλία, η αυξημένη καρδιακή ανεπάρκεια, το ψυχιατρικό κομμάτι, όλα», ξεκαθάρισε.

Ο Κάε, ο οποίος ήταν γιατρός του Μαραντόνα για περίπου 30 χρόνια, στάθηκε επικριτικός αναφορικά με την επιλογή του σπιτιού, στο οποίο ο θρύλος του ποδοσφαίρου έπρεπε να ανακάμψει από τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε.

Η τελευταία φορά που ο Κάε είχε επαφή με τον πρώην προπονητή της Αργεντινής ήταν όταν ο τελευταίος εισήχθη σε κλινική στη Λα Πλάτα, όπου ήταν σε θέση να ανταλλάξει απόψεις με την ιατρική ομάδα που τον ανέλαβε.

«Ένας ψυχολόγος μου τηλεφώνησε και με ρώτησε ποια φάρμακα είχαμε εγκρίνει κατά τη διάρκεια της τελευταίας παραμονής στο νοσοκομείο. Όταν του έδωσα τον κατάλογο των φαρμάκων, ήταν σιωπηλός και η ιστορία τελείωσε», υποστήριξε.

Σε μια περίπτωση είχε επαφή με τον υπεύθυνο της φροντίδας του Μαραντόνα, τον Δρ Λεοπόλδο Λούκε, ο οποίος τώρα διερευνάται για πιθανή αμέλεια, αν και σε αυτή τη συνάντηση δεν έλαβε τις πληροφορίες που απαιτούσε.

«Ζήτησα από τον Λούκε τρία ή τέσσερα πράγματα που ήταν σημαντικά: πρώτον, ήξερα ότι ο Ντιέγκο είχε χάσει αίμα από περιττωματική ύλη, από την περιοχή του πρωκτού. Τον ρώτησα αν αυτό το μέρος είχε μελετηθεί και δεν μου απάντησε ούτε καταφατικά ούτε αρνητικά. Τον ρώτησα αν είχε χειρουργήσει τον Ντιέγκο ή εάν υπήρχε άλλος κορυφαίος χειρουργός και δεν είπε τίποτα», αποκάλυψε.

«Πρέπει να εφαρμόσετε μια νέα θεραπεία. Νομίζω ότι πρέπει να πάτε βήμα προς βήμα, όλη η οικογένεια συμφωνεί (κόρες και αδελφές) ότι ο Ντιέγκο είναι ανεξέλεγκτος έτσι. Πρέπει να είστε σταθεροί στις αποφάσεις σας και να αναζητήσετε τους καλύτερους επαγγελματίες. Ο Ντιέγκο είναι όπως όταν τον πήγα στην Κούβα», δήλωσε ο Κάε στο TyC Sports.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι ο Μαραντόνα ήταν «ένας πολύ δύσκολος ασθενής». «Ποιο θα είναι το μέλλον του Ντιέγκο είναι το άγνωστο που με ανησυχεί πάρα πολύ», είχε πει τότε.

Διαβάστε περισσότερα:

«Είμαι λίγο μελανιασμένος αλλά καλά!»: Το τελευταίο βίντεο του Ντιέγκο Μαραντόνα

Σοκάρει ηχητικό με τον γιατρό του Μαραντόνα: «Θα χεστεί πεθαίνοντας ο χοντρός...»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA