Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά εφτά διαδοχικές ήττες επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 94-79. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε αρκετά καλό μπάσκετ στην επίθεση, αλλά τη διαφορά την έκανε η άμυνα από το 28ο λεπτό κι ύστερα (68-67).

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν αρκετά καλά την αναμέτρηση και με διαδοχικά τρίποντα (και πόντους γενικότερα) από τους Βεζένκοβ και ΜακΚίσικ βρέθηκαν να προηγούνται 13-6 (4’). Στη συνέχεια Σλούκας και Σπανούλης (μπήκε από τον πάγκο) πρόσφεραν πολλές επιθετικές λύσεις είτε δημιουργώντας είτε σκοράροντας και το δεκάλεπτο έληξε με 30-19.

Στη δεύτερη περίοδο ήταν λογικά να πέσουν λίγο τα ποσοστά του Ολυμπιακού και στην άλλη πλευρά ο Ντόμπριτς μείωσε για την ομάδα του σε 36-32(14’). Το χαμηλό σχήμα του Μπαρτζώκα με τον Ζαν Σαρλ στη θέση του σέντερ πρόσφερε λύσεις στην επίθεση, αλλά όχι και στην άμυνα με τον Κούζμιτς να σκοράρει εύκολα (40-35, 16’). Ο Σλούκας ανέβασε πάλι ρυθμό και με δικά του καλάθια ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 8 πόντων (48-40, 18’).

Στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν τα γνωστά μειονεκτήματα το τελευταίο δίμηνο. Τα λάθη των Σλούκα και ΜακΚίσικ, έδωσαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμός στους Σέρβους οι οποίοι προηγήθηκαν με 58-59, και για αρκετό διάστημα στη συνέχεια οι ομάδες άλλαζαν συχνά προβάδισμα (68-67, 29’). Ένα δίλεπτο καλής άμυνας ήταν αυτό που «έτρεξε» σερί 10-0 (78-67, 31’).

Ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος να διακόψει το αρνητικό σερί ηττών και ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό διατήρησε υπέρ του διαφορά 10 πόντων (82-72, 34’) χάρη στην άμυνά του και τις ασίστ του Σπανούλη. Οι Σέρβοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης, πλησίασαν σε 84-79 (37’), όμως το έμμεσο τρίποντο του ΜακΚϊσικ έσβησε τις ελπίδες τους.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA