Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρεάλ επικράτησε δίκαια του Ολυμπιακού με 72-63 και έκανε το απαραίτητο βήμα πρόκρισης στα playoffs. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν κουρασμένοι, είχαν χαμηλά ποσοστά και η καλή τους άμυνα δεν στάθηκε ικανή να τους σώσει.

Η Ρεάλ ξεκίνησε με πανύψηλη πεντάδα έχοντας στο παρκέ ΑλοθένΤέιλορΝτεκΓκαρούμπα και Ταβάρες κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να κρύψουν το καλάθι στους «ερυθρόλευκους». Ο Κουφός που θα μπορούσε να ανοίξει λίγο την άμυνα ήταν άστοχος (0/4 σουτ, 2 λάθη) και με 6 πόντους του Ντεκ έγινε το 9-2 (6'). Ο Πρίντεζης κατάφερε να προσφέρει σκορ, αλλά το ίδιο έκανε κι ο Λαπροβίτολα μόλις πάτησε παρκέ (18-8, 9').

Οι γηπεδούχοι έβαλαν και τον Ταβάρες στην εξίσωση του σκορ και βρέθηκαν με διψήφια διαφορά πόντων (27-16, 14'). Η επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» αντιμετώπιζε ξανά πρόβλημα την ώρα που στην άλλη πλευρά ο Κάρολ... ξεκόλλησε την Ρεάλ (32-33, 18').

Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο και δύο μακρινά σουτ από τον Σλούκα έριξαν τη διαφορά στο 41-33 (25'), όμως δύο διαδοχικά τρίποντα από Τέιλορ και Τόμπκινς το μετέτρεψαν γρήγορα σε 47-33 ένα λεπτό αργότερα. Μέχρι τη λήξη της περιόδου αμφότεροι δυσκολεύονταν να βρουν στόχο κι έτσι δεν άλλαξε η διαφορά (51-38, 30').

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν αποφασισμένοι να διορθώσουν την εικόνα τους στην επίθεση και να ρίξουν τη διαφορά. Με ασίστ του Σπανούλη βρήκαν πόντους Βεζένκοβ και Λαρεντζάκης κάνοντας το 57-46 (34'). Η εξαιρετική παρουσία του Σπανούλη στο παρκέ συνεχίστηκε όμως τα τρίποντα των Φερνάντεζ και Αμπάλδε εμπόδισαν τους Πειραιώτες να πλησιάσουν με αξιώσεις ανατροπής φτάνοντας μέχρι το 69-60 (39').

Διαβάστε περισσότερα στο www.gazzetta.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA