Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής, καθώς νέες μαρτυρίες κακοποίησης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η πρωταθλήτρια Δήμητρα Καστρίτση, μίλησε σήμερα στο Mega σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο. Να σημειωθεί ότι η κ. Καστρίτση έχει συνυπογράψει την επιστολή των αθλητών που στάλθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως το θέμα των κακοποιήσεων συζητιέται εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο μεταξύ των συναθλητών της και υπογράμμισε ότι τώρα μετά από το κίνημα το «Me too», βρήκαν το θάρρος να προχωρήσουν σε αποκαλύψεις.

Βασανιστήρια και απειλές συχνό φαινόμενο 

Όπως είπε «Ξυλοδαρμοί και πολλά βρισίματα στους αθλητές υπήρχαν και όλα αυτά σε ηλικία από 4 έως και 8 ετών μέχρι και 14». Ακόμα αποκάλυψε ότι υπήρξαν και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της η χειρότερη στιγμή για την ίδια ήταν όταν την είχαν αναγκάσει να βγάλει το πρόγραμμα γυμναστικής με το πόδι χτυπημένο.

«Ήταν καθημερινός σχεδόν ο ξυλοδαρμός, τραβήγματα από τα μαλλιά, σύρσιμο σε όλο το γυμναστήριο από τα μαλλιά, τα αυτιά μου μάτωναν από τα τραβήγματα» είπε χαρακτηριστικά η πρώην αθλήτρια.

Τέλος, σημείωσε ότι οι απειλές ήταν συχνό φαινόμενο, καθώς τους έλεγαν ότι αν δεν ακολουθήσουν τον δρόμο που τους έλεγαν τότε θα ήταν εκδίωξη τους από τον χώρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA