Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Χίμκι με 82-75 και έκλεισε με νίκη τη φετινή σεζόν. Η χρονιά θεωρείται αποτυχημένη για τους Πειραιώτες αφού έχασαν νωρίς σχετικά το... τρένο των playoffs.

Οι φιλοξενούμενοι παρά τις απουσίες τους ξεκίνησαν καλά στην επίθεσή τους και με εύστοχα τρίποντα από Βιάλτσεφ και Καράσεφ έμειναν κοντά στο σκορ. Στην άλλη πλευρά ο Βεζένκοβ έκανε ό,τι ήθελε και με 8 δικούς του πόντους έκανε το 14-13 (6’). Ο Σπανούλης με 5 ασίστ πρόσφερε έτοιμα καλάθια σε Έλις και Χαραλαμπόπουλο κι η διαφορά ανέβηκε (19-13, 7’).

Στην δεύτερη περίοδο ο Μπαρτζώκας άλλαξε όλη την πεντάδα του. Ο Σλούκας ανέλαβε τον ρόλο του δημιουργού και ο Κουφός με τον Πρίντεζη εκμεταλλεύτηκαν τις ασίστ του, ωστόσο ο ΜακΚόλουμ με προσωπικό κρεσέντο μείωσε σε 33-28 (16’). Οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν υπερβολικά, αστοχούσαν σε ελεύθερα σουτ και βολές, έκαναν λάθη και με 8/11 τρίποντα οι παίκτες της Χίμκι προσπέρασαν 37-41 (19’).

Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν καλά από τα αποδυτήρια και με πόντους στον αιφνιδιασμό έτρεξαν σερί 7 αναπάντητων πόντων (49-41, 22’). Οι φιλοξενούμενοι πάντως με καλή επιθετική λειτουργία, γρήγορη μεταφορά της μπάλας και καλά σουτ παρέμειναν κοντά στο σκορ μειώνοντας σε 54-53 (27’). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκλεισαν καλύτερα πάντως την περίοδο και βρέθηκαν ξανά στο +8 (61-53, 30’).

Στην τελευταία δεκάλεπτο η Χίμκι έβγαλε σημάδια κούρασης, ο Ολυμπιακός έτρεξε βρίσκοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και η διαφορά έφτασε σε διψήφιο επίπεδο πόντων (74-63, 35’). Παρά την φιλότιμη προσπάθεια των φιλοξενούμενων η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με την κόρνα λήξης να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή.

Διαβάστε περισσότερα στο www.gazzetta.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA