ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
21/07/2021 14:05

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το 2032 θα διεξαχθούν στο Μπρισμπέιν

Στην Αυστραλία θα επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, 32 χρόνια μετά το Σίδνεϊ, καθώς ανακοινώθηκε από τη ΔΟΕ πως το 2032 θα διεξαχθούν στο Μπρισμπέιν

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το 2032 θα διεξαχθούν στο Μπρισμπέιν
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Το Μπρισμπέιν επελέγη σήμερα Τετάρτη (21/7) για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032, η μοναδική υποψήφια πόλη, υπό την καθοδήγηση της ΔΟΕ για την αποφυγή ανταγωνιστικών υποψηφιοτήτων. Ετσι, οι Αγώνες επιστρέφουν στην Αυστραλία 32 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, ενώ η Μελβούρνη ήταν η τοποθεσία που διεξήχθησαν το 1956.

«Γνωρίζουμε το κόστος για να διοργανώσουμε επιτυχημένους Αγώνες στην Αυστραλία» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, στους υπεύθυνους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σε μια 11λεπτη ζωντανή σύνδεση από το γραφείο του. Το Μπρισμπέιν διαδέχεται τη διοργανώτρια πόλη του Λος Άντζελες το 2028, με χρόνο προετοιμασίας 11 χρόνια. Το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς το 2024.

Οπως αναφέρει το Associated Press, η συμφωνία για το 2032 για την πόλη της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας φαίνεται να είχε «κλειδώσει» ακόμη και μήνες πριν από την επίσημη απόφαση των μελών της ΔΟΕ κατά τη συνάντησή τους πριν από τους αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι ξεκινούν την Παρασκευή. Η ΔΟΕ έδωσε στο Μπρισμπέιν αποκλειστικά δικαιώματα διαπραγμάτευσης τον Φεβρουάριο.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΙΔΝΕΙ ΜΠΡΙΣΜΠΕΙΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ