Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον δεύτερο γύρο του μονού ανδρών στο τουρνουά πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 προκρίθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης, επικρατώντας με 4-0 στα γκέιμ του Σέρβου -ουγγρικής καταγωγής- Ζολτ Πέτο ((No.53 στο ταμπλό), μετά από αγώνα 34 λεπτών. Ο Έλληνας πρωταθλητής (Νο.35 του ταμπλό), στους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, ήταν αποφασιστικός στα καθοριστικά σημεία του δεύτερου και τρίτου γκέιμ και πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (25/07) τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ (No.31 του ταμπλό).

Τα γκέιμ: 11-6, 11-8, 11-9, 11-8

Στο πρώτο τραπέζι του «Tokyo Metropolitan Gym» ο Γκιώνης μπήκε απ’ την αρχή πολύ δυνατά και με καθαρά χτυπήματα, πήρε προβάδισμα με 7-1 στο πρώτο γκέιμ. Ο Πέτο μείωσε σε 7-6, όμως με ένα νέο «ξέσπασμα» και σωστές επιλογές ο 41χρονος Έλληνας πρωταθλητής πήρε το πρώτο γκέιμ με 11-6. Στο δεύτερο γκέιμ οι δύο αθλητές πήγαιναν στο μεγαλύτερο διάστημα πόντο πόντο, κρατώντας τις περισσότερες φορές το σερβίς τους. Ο Γκιώνης ωστόσο, «χτύπησε» στο σημείο που έπρεπε κι «έσπασε» το σερβίς του Σέρβου στο 10-8, παίρνοντας και το δεύτερο γκέιμ με 11-8.

Το τρίτο γκέιμ εξελίχθηκε σε ακόμη μεγαλύτερο θρίλερ, με τον Γκιώνη να εκμεταλλεύεται κι άλλο το σερβίς του (6 πόντοι) και με διαδοχικά χτυπήματα, να επικρατεί ξανά με 11-9. Στο τελευταίο γκέιμ, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν είχε διάθεση να... χαριστεί. Μπήκε αντίστοιχα δυνατά, «χτύπησε» ξανά απ’ το σερβίς του (8 πόντοι), έβγαλε πολύ ωραίες άμυνες απέναντι στα δυνατά χτυπήματα του Πέτο κι επικράτησε με 11-8, φτάνοντας εντέλει στη νίκη με 4-0 γκέιμ.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έφτασε πλέον τις πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα του (2004-Αθήνα, 2008-Πεκίνο, 2012-Λονδίνο, 2016-Ρίο, 2020-Τόκιο), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του σπουδαίου πρωταθλητή του πινγκ πονγκ, Καλλίνικου Κρεάνγκα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA