Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Aπειλητικός τυφώνας κατευθύνεται στο Τόκιο και οι διοργανωτές τρέμουν για τις επιπτώσεις

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, άρχισαν στη σκιά της COVID-19, οι αθλητές είναι σε εγρήγορση και οι διοργανωτές τρέμουν έναν ακόμη κίνδυνο που πλησιάζει απειλητικός: Έναν τυφώνα!

Τόκιο (πηγή: Associated Press)
Τόκιο (πηγή: Associated Press)

Όλα τα είχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ο τυφώνας τους έλειπε… Μια τροπική καταιγίδα που έχει σχηματιστεί νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας, στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, κατευθύνεται βόρεια του Τόκιο! Οι μετεωρολόγοι την περιμένουν να καταφθάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με ανέμους που πνέουν με τουλάχιστον 74 χιλιόμετρα την ώρα.

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να έχουμε ασφαλή εκτίμηση για το γεγονός, όσον αφορά την ένταση του συστήματος, υπάρχουν όμως πρώτες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να απειλήσει το Τόκιο τη Δευτέρα ή την Τρίτη», δήλωσε ο μετεωρολόγος Jake Sojda.

«Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος για τους Αγώνες θα προέλθει από ένα άμεσο χτύπημα στο Τόκιο, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς η δυνατή βροχή και οι άνεμοι θα μπορούσαν να τις αναβάλουν. Τα θαλάσσια σπορ θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν πολύ επικίνδυνα!», δήλωσε ο Sojda.

Οι σέρφερ πολύ το χάρηκαν...

«Αυτό είναι ό,τι χειρότερο», δήλωσε ο Jim Rouiller, επικεφαλής μετεωρολόγος της Energy Weather Group. Όμως οι προγνώσεις για τον τυφώνα έγιναν δεκτές με χαρά από τους σέρφερ, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Surfing, Fernando Aguerre, δήλωσε στο Reuters σε τηλεφωνική συνέντευξη: «Θα υπάρξουν μεγάλα κύματα. Εξελίσσεται ένας ισχυρός τυφώνας εδώ έξω από τις ακτές της Ιαπωνίας και γνωρίζουμε ότι η θάλασσα φουσκώνει».

Οι διοργανωτές προετοιμάζονται για τον τυφώνα, έχοντας ήδη μεταθέσει τους αγώνες κωπηλασίας της Δευτέρας ενσωματώνοντάς τους στο πρόγραμμα του Σαββάτου και της Κυριακής, ανέφερε το Reuters. Ο τυφώνας Nepartak ήταν περίπου 1520 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας, το Σάββατο το πρωί και μετακινήθηκε βορειοανατολικά, ανέφεραν οι μετεωρολόγοι. Η Ιαπωνία δεν έχει εκδώσει ακόμη έκτακτο δελτίο.

Κυνηγάει ακόμα μια πρωτιά το Τόκιο...

Στη σύγχρονη Ολυμπιακή ιστορία, συνολικά 67 αγώνες έχουν αναβληθεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών και όλοι σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν χτυπήσει ο τυφώνας το Τόκιο, θα είναι η πρώτη φορά που θα αναβληθούν αγώνες σε θερινή διοργάνωση! Να τονίσουμε ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ιαπωνική πρωτεύουσα μόνο ιδανικές για Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι. Η θερμοκρασία σε πολλές ώρες της ημέρας αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου με υψηλές τιμές υγρασίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στους τενίστες που άρχισαν τις αναμετρήσεις τους επιτρέπεται στη διάρκεια του αγώνα να διακόψουν για να κάνουν... ντους!

Στο Τόκιο σκοτεινιάζει... Μετά τον κορονοϊό ένας τυφώνας απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες (φωτό αρχείου - Πηγή: Pixabay)
Στο Τόκιο σκοτεινιάζει... Μετά τον κορονοϊό ένας τυφώνας απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες (φωτό αρχείου - Πηγή: Pixabay)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ολυμπιακοί Αγώνες #Τόκιο #καταιγίδες #Καιρός