Μενού
  • Α-
  • Α+

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη μη μετάδοση από την ΕΡΤ της προσπάθειας του Ελληνα πρωταθλητή Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό αγώνα των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πήρε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, η ΕΟΕ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση η εξαιρετική προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρεται:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι προς γενική κατάπληξη, δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ η προσπάθεια του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δοξάσει επανειλημμένως τη χώρα μας και ο κάθε Ελληνας έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει την προσπάθεια του, ειδικά όταν αυτή γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν μέχρι το τέλος των Αγώνων».

Δείτε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, η οποία μεταδόθηκε τελικά από την ΕΡΤ μετά από καθυστέρηση τουλάχιστον τριών ωρών:

Γιατί η ΕΡΤ δεν μετέδωσε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια

Νωρίτερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, αλλά την προσπάθειά του οι Ελληνες τηλεθεατές δεν την είδαν ποτέ… Η ΕΡΤ δεν μπορούσε να στείλει δική μας παραγωγή για να καλύψει τον αγώνα του αθλητή, από τον οποίο περιμένουμε χρυσό μετάλλιο και μετέδωσε τους προκριματικούς της ενόργανης γυμναστικής με πλάνα που πήρε από το κεντρικό δίκτυο στο Τόκιο.

Οι διοργανωτές… «έχασαν» την προσπάθεια του Ελληνα Ολυμπιονίκη και μαζί και η ΕΡΤ που δεν μας έδειξε ποτέ ζωντανά τον δυνατότερο εκπρόσωπο της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες… Το μόνο που κατάφερε να δείξει είναι τα… φιλιά του που έστειλε στην οικογένειά του, ενώ στην διάρκεια της περιγραφής η δημοσιογράφος που κάλυπτε τον αγώνα ήλπιζε (επί ματαίω) πως θα προβληθεί έστω και σε μαγνητοσκόπηση η προσπάθεια του Ελληνα πρωταθλητή.

ΕΡΤ: Unfair από τους Ιάπωνες σκηνοθέτες

Από την πλευρά της η ΕΡΤ υποστήριξε σε ανακοίνωσή της πως το εν λόγω ατόπημα οφείλεται «στους Ιάπωνες σκηνοθέτες της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, καθώς δεν έδειξαν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, προφανώς θεωρώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή».

Λίγο αργότερα, μέσα από το μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ1, δόθηκε η επίσημη απάντηση από τη δημόσια τηλεόραση: «Να σας ενημερώσουμε ότι αμέσως μόλις έχουμε τα χαρακτηριστικά πλάνα από τον αγώνα του Λευτέρη Πετρούνια, θα τα μεταδώσουμε αμέσως. Η καθυστέρηση οφείλεται στον συντονισμό από την πλευρά της ιαπωνικής τηλεόρασης και του σκηνοθέτη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA