Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ στα 200μ. ελεύθερο κολύμπησε ο Δημήτρης Μάρκος, στους προκριματικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο 20χρονος Έλληνας κολυμβητής, που μετείχε στο συγκεκριμένο αγώνισμα με πρόσκληση της FINA (είχε ήδη προκριθεί για τα 800μ. ελεύθερο), αναδείχθηκε νικητής στην 1η σειρά με 1:49.16, ενώ έχει 1:48.88 από το περσινό Πανελλήνιιο Πρωτάθλημα. Η επίδοση αυτή, πάντως, δεν ήταν αρκετή για να προκριθεί ο αθλητής του ΝΟ Καλαμακίου στους ημιτελικούς, καθώς κατετάγη 31ος, σε σύνολο 39 συμμετεχόντων.

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών πέτυχε ο 18χρονος Νοτιοκορεάτης Σουν-γου Χουάνγκ με 1:44.62, ενώ αξιοσημείωτη είναι η τέταρτη θέση του Ρουμάνου Νταβίντ Ποποβίτσι (1:45.32), που δεν έχει συμπληρώσει καν τα 17 του χρόνια. Έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Ιάπωνα Κατσουχίρο Ματσουμότο, που ήταν δεύτερος το 2019 στο Παγκόσμιο της Γκουανγκζού, αλλά έμεινε για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός 16άδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA