Μενού
  • Α-
  • Α+

Έστω και οριακά, ο Απόστολος Χρήστου πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά των 100μ. ύπτιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που διεξάγονται τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου (05:31). Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε πέμπτος στη σειρά του (αν και γύρισε πρώτος στα 50μ.) με 53.77 και κατετάγη 15ος στο σύνολο, όντας ο τελευταίος που προκρίθηκε μαζί με τον Αμερικανό Τζόζεφ 'Αρμστρονγκ. 

Διαβάστε επίσης: Νέα «καρφιά» της ΕΟΕ στην ΕΡΤ: Και για τον Παναγιώτη Γκιώνη ο Ιάπωνας σκηνοθέτης φταίει;

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστου έχει χρόνο ακριβώς ένα δευτερόλεπτο πιο κάτω (52.77), από το φετινό Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, και θα χρειαστεί κάτι ανάλογο αύριο για να διεκδικήσει θέση στον τελικό της Τρίτης (27/7).

Μακράν κορυφαίος του προκριματικού ήταν ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ με 52.15, ακολουθούμενος από τον Ιταλό Τόμας Τσέκον (52.49). Ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης Ράιαν Μέρφι φάνηκε να πηγαίνει συντηρητικά και πέρασε έβδομος με 53.22, όσο ακριβώς και ο Ρώσος Εβγκένι Ρίλοφ, επίσης μεταξύ των διεκδικητών ενός μεταλλίου.

Αποκλεισμός για την εθνική στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών

Δεν πήγε καλά η ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να διεκδικήσει τον στόχο-υπέρβαση της πρόκρισης στον τελικό. Η ελληνική ομάδα κατετάγη 15η με 3:15.29, σχεδόν δύο δευτερόλεπτα μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε προ διμήνου, στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης.

Ο Ανδρέας Βαζαίος ξεκίνησε καλά με 48.65 και ο Κριστιάν Γκολομέεβ έκανε για άλλη μία φορά split κάτω από τα 48΄΄ (47.95) και στα μισά της πρώτης σειράς η ελληνική ομάδα ήταν πέμπτη. Στη συνέχεια, όμως, ο Οδυσσέας Μελαδίνης έκανε μόλις 49.69 και ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, Απόστολος Χρήστου, κουρασμένος από την προσπάθειά του στα 100μ. ύπτιο λίγο νωρίτερα, έκανε το τελευταίο 100άρι σε 49.00, αφήνοντας την εθνική πολύ πίσω.

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε η Ιταλία με 3:10.29, ενώ ακολούθησαν οι ΗΠΑ με 3:11.33 και η Αυστραλία με 3:11.89. Η Ρωσία, που θεωρείται από τα φαβορί για το βάθρο, λιγο έλειψε να πληρώσει το ότι δεν κατέβασε πλήρη ομάδα, καθώς πέρασε μόλις και μετά βίας όγδοη, αφήνοντας για τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός νυμφώνος τη Μεγάλη Βρετανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA