Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η γερμανική ομάδα ενόργανης είπε ηχηρό «όχι» στο κορμάκι και αγωνίστηκε με ολόσωμη φόρμα

Την ώρα που ο σεξισμός στον αθλητισμό και το dress-code των αθλητριών καταδικάζεται όπως ποτέ πριν, η γερμανική ομάδα ενόργανης έκανε τη διαφορά στου Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι αθλήτριες της γερμανικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής. Από αριστερά, Sarah Voss, Paulina Schäfer, Elisabeth Seitz και Kim Bui (Πηγή: Getty Images)
Οι αθλήτριες της γερμανικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής. Από αριστερά, Sarah Voss, Paulina Schäfer, Elisabeth Seitz και Kim Bui (Πηγή: Getty Images)

Η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι το μόνο πεδίο αντιπαράθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πολλές γυναίκείς εθνικές ομάδες έφεραν στην επιφάνεια και ανέδειξαν με τον δικό τους τρόπο τον σεξισμό στον αθλητισμό και το dress-code των αθλητριών. Τελευταίο περιστατικό η γερμανική ομάδα ενόργανης γυναστικής που επέλεξε να αγωνιστεί με ολόσωμη φόρμα και όχι με κορμάκι όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.

Διαβάστε ακόμα: Ολυμπιακοί Αγώνες - «Περήφανος που είμαι γκέι και χρυσός Ολυμπιονίκης», δηλώνει ο Τόμας Ντέιλι

Οι αθλήτριες – ανάμεσά τους η τρεις φορές Ολυμπιονίκης Elisabeth Seitz, η δις Ολυμπιονίκης Pauline Schäfer, οι Sarah Voss και Kim Bui – φόρεσαν ολόσωμες μακρυμάνικες φόρμες και πέρασαν στην επόμενη φάση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο jenny,gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ολυμπιακοί Αγώνες #Τόκιο #ενόργανη γυμναστική #αθλήτρια