Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης, λίγες μόλις ημέρες μετά την απόλυσή του από την ΕΡΤ για τα ρατσιστικά σχόλια για τους Κορεάτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δίνει τη δική του απάντηση. Μιλώντας στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναφέρεται στην απόλυσή του από την ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι το σχόλιό του δεν ήταν ρατσιστικό καθώς ο ίδιος έχει παιδί ΑμΕΑ. «Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα "σχιστά μάτια" να παρεξηγηθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Καρμοίρης.

Διαβάστε ακόμη: Δημοσθένης Καρμοίρης: Είναι η πιο γρήγορη πρόσληψη - απόλυση στην ιστορία της ΕΡΤ;

Και προσθέτει: «Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑμΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα, όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών.

Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματός μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το "Κορεάτης από την τρίτη φυλή;" Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα, γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά μου και την οικογένειά μου. Επέλεξαν τον λάθος άνθρωπο για να το πουν», καταλήγει ο Δημοσθένης Καρμοίρης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA