Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τουρκική ομάδα βόλεϊ γυναικών μπορεί να τα πηγαίνει περίφημα στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων, αποκλείοντας την Κίνα που ήταν αδιαμφισβήτητο φαβορί, ωστόσο δεν χαίρονται όλοι με τις επιδόσεις τους. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να δήλωσε περήφανος για εκείνες, καλώντας τους μάλιστα στο τηλέφωνο μετά το τέλος του αγώνα για να τις συγχαρεί, αλλά υπάρχουν συντηρητικές φωνές στην χώρα που διαμαρτύρονται για τα... «καυτά» και «αμαρτωλά» σορτς που φοράνε κατά τη διάρκεια των αγώνων. 

Διαβάστε ακόμη: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Κούραση, αδυναμία, επιληψία - Μυστήριο και θεωρίες για την υγεία του

Ο γνωστός στην Τουρκία συντηρητικός θεολόγος, Ιχσάν Σενοτζάκ, επέκρινε τις πρωταθλήτριες για τα… σορτς που φορούν και ξεκίνησε μία συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί… της ευπρέπειας των γυναικών και δη των αθλητριών.

Ο Τούρκος θεολόγος προέτρεψε τις βολεϊμπολίστριες να είναι ταπεινές στον τρόπο ντυσίματος και συμπεριφορά τους. «Κόρες του Ισλάμ! Είστε οι σουλτάνες της πίστης, της αγνότητας, της ηθικής και της σεμνότητας κι όχι των αθλητικών γηπέδων», έγραψε στο Twitter. «Είστε τα παιδιά των μανάδων που δεν δείχνουν καν τη μύτη τους [από ταπεινότητα]. Μην γίνεστε… τα θύματα της λαϊκής κουλτούρας. Είστε η ελπίδα μας και η προσευχή μας».

Το tweet του έγινε viral αμέσως, με 47.000 "μου αρέσει", αλλά και άλλα τόσα περίπου σχόλια που τον κατηγορούσαν για μισαλλοδοξία και μισογυνισμό. Κάποιοι μάλιστα έριξαν την ευθύνη στα λόγια του Σενοτζάκ για την ήττα των Σουλτάνων από την Ιταλία, λέγοντας ότι είχαν αποθαρρυνθεί.

Ο Σενοτζάκ είναι γνωστός για τη φλογερή υπεράσπιση του συντηρητικού τρόπου ζωής στην Τουρκία. Το 2017 τα έβαλε με τους πατεράδες που επέτρεψαν στις κόρες τους να πάνε στο πανεπιστήμιο με «κολλητά τζιν» και με «μαυρισμένα φρύδια» και τους καταράστηκε.

Επιθέσεις, λεκτικές ή σωματικές, σε γυναίκες που φορούν σορτς αποτελεί  συχνό φαινόμενο στην Τουρκία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA