Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση με επίδοση, 21.72. Η κούρσα της μιας ανάσας ήταν συγκλονιστική και ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, καθώς όπως και ο ίδιος τόνισε μετά τον τελικό, στόχος του ήταν ν’ανέβει στο βάθρο.

Διαβάστε ακόμη: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Χορηγοί επικοινώνησαν με τον Θοδωρή Ιακωβίδη

Ο Γκολομέεβ δεν κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο, ωστόσο η πέμπτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μια σπουδαία διάκριση και όλοι οι Έλληνες αισθάνονται υπερήφανοι με την μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Έλληνας πρωταθλητής. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως την ίδια επίδοση (21.72) με τον Γκολομέεβ είχε ο Βρετανός Πράουντ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αμερικανός, Κάλεμπ Ντρέσελ (21.07), ο οποίος ήταν και το μεγάλο φαβορί της κούρσας. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Γάλλος Μαναντού (21.55) ενώ το χάλκινο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Φράτους με επίθδοση 21.57.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έκανε στον τελικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά λίγο μετά την κούρσα της μιας… ανάσας.

«Είμαι λίγο απογοητευμένος. Κυνηγούσα το μετάλλιο. Αν το δούμε πιο γενικά Δεν μπορούσα να μην είμαι ευχαριστημένος αφού τερμάτισε πέμπτος σε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Είμαι ευχαριστημένος. Συνεχίζουμε επόμενος στόχος οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούν κάποια πράγμα. Την ώρα που τερμάτισα και είδα ότι είμαι πέμπτος στεναχωρήθηκα, αλλά όλα καλά». 

Εκτός τελικού η Σκαρβέλη στη σφυροβολία

Δεν τα κατάφερε η Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία κι έμεινε εκτός τελικού στη μοναδική ελληνική συμμετοχή στο σημερινό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια χρειαζόταν μία υπέρβαση με μία βολή πάνω από τα 70 μέτρα, όμως με τα 69.01 έμεινε δέκατη στο γκρουπ της και 18η στο σύνολο.

Η Σκαρβέλη ξεκίνησε με πρώτη βολή στα 68.70 μέτρα, στη συνέχεια βελτιώθηκε με 69.01, ενώ η 3η προσπάθειά της ήταν άκυρη.

Από το α’ γκρουπ, τρεις αθλήτριες μόνο έπιασαν το όριο των 73,50μ. (Βλόνταρζικ 76,99μ., Αντερσεν 74,00μ. και Ταβερνιέ 73,51μ.) και από το β΄γκρουπ δύο (Βανγκ 74,29μ., Ρότζερς 73,97μ.).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA