Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 24χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια Σιμόν Μπάιλς αιφνιδίασε τους πάντες όταν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 για λόγους ψυχικής υγείας. Τελικά έκανε το αδύνατο εφικτό κερδίζοντας ένα χάλκινο μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας, μετά την επιστροφή της στον αγώνα. Η πλέον επτά φορές Ολυμπιονίκης χαμογέλασε αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα της, καθώς έλαβε βαθμολογία 14.0 και πήρε μία θέση στο βάθρο. Η εμφάνιση της Μπάιλς στον τελικό σηματοδοτεί την επιστροφή της στους αγώνες από την ημέρα που πήρε την απόφαση να αποσυρθεί για να επικεντρωθεί στην ψυχική της υγεία. «Πραγματικά αισθάνομαι σαν να σηκώνω στους ώμους μου το βάρος όλου του κόσμου», έγραψε τη Δευτέρα, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.https://www.instagram.com/p/CRxsq_kBZrP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Πρέπει να εστιάσω στην ψυχική μου υγεία. Απλώς πιστεύω ότι τα θέματα ψυχικής υγείας είναι πιο διαδεδομένα στον αθλητισμό τώρα. Πρέπει να προστατεύσουμε το μυαλό και το σώμα μας και όχι απλώς να βγαίνουμε έξω και να κάνουμε αυτό που θέλει ο κόσμος να κάνουμε. Δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου τόσο πολύ. Ίσως μεγαλώνω. Υπήρχαν μερικές μέρες που όλοι κάνουν tweet για σένα και αισθάνεσαι το βάρος του κόσμου. Δεν είμαστε μόνο αθλητές. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι τόσο μεγάλο. Στο τέλος της ημέρας όμως, δεν θέλουμε να φύγουμε από εκεί με φορείο» δήλωσε μιλώντας για την απόφασή της. Η συμμετοχή της στον σημερινό τελικό ήταν η τελευταία της ευκαιρία για ένα μετάλλιο αφού αποσύρθηκε από τέσσερις τελικούς - μια κίνηση που επικρίθηκε από ορισμένους, αλλά τελικά την επαίνεσαν που έβαλε την ψυχική της υγεία πάνω από τους αγώνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA