Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Εθνική νίκησε με 10-4 το Μαυροβούνιο στους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο στο πόλο και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά. Δύο ευκαιρίες για μετάλλιο θα έχει η «γαλανόλευκη». Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία στον ημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων. Το σπουδαίο ματς θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 9:30 το πρωί. Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Μαυροβούνιους να διεκδικήσουν την πρόκριση σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα. Με εξαίρεση το δεύτερο οκτάλεπτο, στο οποίο οι Μαυροβούνιοι βρήκαν γκολ, η εθνική εμφανίστηκε σοβαρή στην πισίνα και στα 24' του αγώνα. Στο πρώτο οκτάλεπτο ουσιαστικά δεν άφησε το Μαυροβούνιο να κάνει φάση και πήρε και το προβάδισμα με γκολ του Γενηδουνιά. Στη δεύτερη περίοδο οι Μαυροβούνιοι ισοφάρισαν με τον Μπργκούλιαν αλλά η Ελλάδα απάντησε άμεσα με τους Φουντούλη και Γκιουβέτση για το 3-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ελλάδα με τον Γενηδουνιά να ευστοχεί σε χτύπημα πέναλτι μόλις στα 40 δευτερόλεπτα. Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση πετυχαίνοντας το 5-1 από τα οκτώ μέτρα με τρία λεπτά στο ρολόι. Ο 28χρονος πέτυχε ακόμη ένα πέναλτι για το 6-1 λίγο πριν μειώσουν οι Μαυροβούνιοι με τον Ίβοβιτς στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Στο δεύτερο λεπτό της τελευταίας περιόδου ο Τσούσκοβιτς έκανε το 6-3 για τους Μαυροβούνιους. Η «γαλανόλευκη» ωστόσο, κλείδωσε την την πρόκριση με τον Παπαναστασίου να κάνει το 7-3, πέντε λεπτά πριν την λήξη. Σε εκείνο το σημείο ο Αργυρόπουλος έβαλε πανηγυρικές διαστάσεις στη νίκη πετυχαίνοντας με εξαιρετικό γυριστό σουτ, το οποίο πανηγύρισε έξαλλα! Το τελικό 10-4 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα και μέσα στην πισίνα με τους διεθνείς να δικαιώνονται για την προσπάθειά τους και πλέον καλούνται να κάνουν την υπέρβαση για να περάσουν στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-1, 6-2, 10-4

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA