Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Εθνική πόλο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από έναν μεγάλο τελικό με τη Σερβία αλλά οι διεθνείς παίκτες δεν μπόρεσαν να το χαρούν με την ψυχή τους λόγω όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις καταστροφικές πυρκαγιές. 

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρώτη στις καρδιές μας η Εθνική Πόλο - Αργυρό μετάλλιο μετά την ήττα απο Σερβία

Μετά τα συγκινητικά λόγια του αρχηγού της Εθνικής, Γιάννη Φουντούλη, στο τέλος του ημιτελικού, που έκανε όλους τους Έλληνες να τον χειροκροτήσουν, σειρά είχε ένας ακόμη άξιος αθλητής, ο Μάριος Καπότσης. Με τα λόγια τους απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι οι Έλληνες πολίστες δεν είναι μόνο σπουδαίοι αθλητές, αλλά και άνθιρωποι με ήθος και αξίες. 

Καπότσης: Ανήκει σε όλους τους Έλληνες

«Είμαστε ευλογημένοι. Είναι πολλά τα συναισθήματα αυτή την στιγμή. Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας όμως γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο. Αυτό το μετάλλιο δεν ανήκει μόνο σε εμάς. Ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Στους Έλληνες που αγωνίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή, τους Έλληνες που αυτή την στιγμή βοηθούν τους συμπολίτες τους. Είναι πολλά αυτά που έχω στο μυαλό μου, τους Αντετοκούνμπο, τον κύριο Γιαννακόπουλο, τους ανθρώπους που βοηθούν όπου μπορούν. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες, αυτό θα πει ομάδα. Ομάδα θα πει όλοι αυτοί που αγωνίζονται αυτή την στιγμή» δήλωσε ο περιφερειακός άσος του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ αφιέρωσε το μετάλλιο στις προηγούμενες γενιές του πόλο που έχτισαν αυτή τη μεγάλη παράδοση: Ο Έλληνας περιφερειακός, ήταν από τους κορυφαίους της Ελλάδας στο τουρνουά και σημείωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Να πω την αλήθεια δεν το πιστεύω ακόμη. Αυτό εδώ (σ.σ έδειξε το μετάλλιο) είναι οι κόποι μίας ολόκληρης ζωής. Από τότε που ξεκίνησα να παίζω πόλο ονειρευόμουν αυτή την στιγμή. Μαμά, μπαμπά, Γιώργο, Δημήτρη, Μαρία τα καταφέραμε! Αφιερωμένο στην οικογένειά μου αλλά και στις προηγούμενες γενιές που δεν τα κατάφεραν».

Παρά την ικανοποίηση του ασημένιου μεταλλίου, υπήρξε η πίκρα της ήττας στον τελικό. Ο γκολκίπερ της Εθνικής Μάνος Ζερδεβάς δάκρυσε και ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Φουντούλης έσπευσε να τον παρηγορήσει με τα λόγια του και την αγκαλιά του. Αυτό θα πει ομάδα! 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA