ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
12/08/2021 20:20

Ιωάννης Μελισσανίδης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι Ελληνας Ολυμπιονίκης - Τι απαντά για ομοφοβικά επεισόδια στον αθλητισμό

«Εχω δεχθεί ομοφοβικά επεισόδια στον αθλητισμό», λέει ο Ιωάννης Μελισσανίδης και συμβουλεύει τους νέους αθλητές να μην καταπιέζονται

Ιωάννης Μελισσανίδης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι Ελληνας Ολυμπιονίκης - Τι απαντά για ομοφοβικά επεισόδια στον αθλητισμό
O Iωάννης Μελισσανίδης (Πηγή: ΑΠΕ)
Ανάγνωση:

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης δηλώνει ανοικτά πως είναι γκέι και συμβουλεύει κάθε νέο αθλητή «να μην καταπιέσει ποτέ τη ζωή του και τα θέλω του». Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στην ενόργανη γυμναστική, Ιωάννης Μελισσανίδης, μιλώντας στο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Antivirus (avmag.gr) δεν διστάζει να πει ότι είναι γκέι και εξηγεί ότι αυτό τον κάνει το ίδιο περήφανο όσο και τα μετάλλιά του.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης αναφέρει πάντως πως πιστεύει ότι το «coming out» εισάγει μια διάκριση. «Το φορμάτ της κοινωνίας αναγκάζει εμάς της ΛΟΑΤ+ κοινότητας να κάνουμε ένα statement για την ταυτότητά μας, κάτι που αν το σκεφτείς είναι στιγματιστικό και “αντισυνταγματικό”». Ο Ιωάννης Μελισσανίδης στην ερώτηση για το αν έχει ζήσει ομοφοβικά περιστατικά στον αθλητισμό, αναφέρει: «Ναι, έχω ζήσει. Όχι από υψηλού επιπέδου αθλητές και κυρίως από το εξωτερικό. Εγώ από πιτσιρίκι έκανα μπαλέτο και αυτό οι μεγάλες σχολές, της Ρωσίας και της Κίνας, το θαύμαζαν και το εκτιμούσαν. Υπήρχαν όμως και κάποιες άλλες χώρες που έκαναν αστειάκια και φοβικά σχόλια».

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ