Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο μεγάλος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μοιράζεταιι μαζί του – εκτός από το τένις – ακόμα ένα κοινό: Το σκεπτικισμό - και άρνηση θα μπορούσε να πει κανείς -  απέναντι στα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος νόσησε με κορονοϊό τον Ιούνιο του 2020, φέτος τον Μάιο, ένα χρόνο μετά δηλαδή, δήλωσε ότι ελπίζει να μη γίνει το εμβόλιο υποχρεωτικό για τους αθλητές. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις, αρνήθηκε να αποκαλύψει αν ο ίδιος θα εμβολιαστεί και είπε ότι κρατάει την πληροφορία για τον εαυτό του. «Δεν θέλω να μου κολλήσετε καμία ταμπέλα, ότι είμαι υπέρ ή κατά των εμβολίων είπε ο Τζόκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου και άφησε το μυστήριο να... πλανάται.

Διαβάστε ακόμη: H «εξήγηση» του Στέφανου Τσιτσιπά: «Δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά το εμβόλιο για αυτό δεν το κάνω»

Το ίδιο, σύμφωνα με τον Guardian, έχει γίνει και με δύο πολύ γνωστές τενίστριες πρώτης γραμμής. Η Ελίνα Σβιτόλινα και η Αρίνα Σαμπάλενκα εμφανίζονται απρόθυμες να κάνουν το εμβόλιο. Η μεν πρώτη άκουσε τους φίλους της που της είπαν να το ξανασκεφτεί και η άλλη θεωρεί ότι δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά. Αλλά οι σκεπτικιστές δεν είναι μόνο στο τένις.

https://www.youtube.com/watch?v=IA3f7vWzX7k

Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Φάμπιαν Ντελφ, μέσος της Έβερτον, έκανε ένα ξεκάθαρα αντιεμβολιστικής φύσεως στόρι στο Instagram στο οποίο έγραφε ότι είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και ότι το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί μόνο του να «πολεμήσει» τη λοίμωξη covid. Σύμφωνα με το Sportsmail, πολλοί παίκτες της Premier Leaque που είναι πάνω κάτω 30 ετών, δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Μάλιστα, το ίδιο είπε και ο μάνατζερ της Νιουκάστλ Στίβεν Μπρους. Όπως δήλωσε είναι αρκετοί οι παίκτες της ομάδας που... κλωτσάνε στην ιδέα του εμβολίου. 

Τι συνέβη με τον Τσιτσιπά

Μία φράση εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού που είπε ο Τσιτσιπάς για το εμβόλιο άναψε φωτιές!  Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού γιατί δεν είναι υποχρεωτικό και θα το κάνει μόνο αν είναι υποχρεωτικό.  Αυτές του οι δηλώσεις προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων αλλλα ο πατέρας του τον... κάλυψε. Ο Απόστολος Τσιτσιπάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, τοποθετήθηκε για όσα έχουν γραφτεί για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τις δηλώσεις του για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού«Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει. Λαμβάνουν τα μέτρα που είναι απαραίτητα (μάσκες, ελεγχόμενες μετακινήσεις), βρίσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και κάνουν σχεδόν κάθε μέρα PCR και ANTIGEN TESTS όπως και ο καθένας μας φαντάζομαι όταν χρειάζεται.

Μόνο εμβολιασμένοι στα ελληνικά γήπεδα

Σήμερα Τρίτη, ανακοινώθηκε ότι στα γήπεδα, είτε ανοικτά είτε κλειστά, δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες τους έξι τελευταίους μήνες. Κι εκεί ο έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα γίνεται στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. Στα δε γυμναστήρια,  θα συνεχίσουν να έχουν και μετά από την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τη Δημόσια Υγεία, τόσο οι πλήρως εμβολιασμένοι όσοι και εκείνοι που έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες. 

Οι ανεμβολίαστοι που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα γυμναστήρια θα πρέπει να έχουν  πραγματοποιήσει  εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.  Ο έλεγχος της βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, ή αρνητικού τεστ όπως και ο έλεγχος  ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης θα γίνεται με την εφαρμογή  covid free app. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν το γυμναστήριό τους ως αμιγή χώρο για εμβολιασμένους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA