Αθλητισμός
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τον Οκτώβρη η καρδιά της Αθήνας θα χτυπάει στους ρυθμούς των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού

Μιλήσαμε με τον Σπύρο Καραβούλη, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων για όλα όσα θα ζήσουμε από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Τον Οκτώβρη η χώρα μας θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού 2021. Πάνω από 3.500 αθλητές από όλο τον κόσμο θα έρθουν στην Αθήνα από τις 6 ως τις 10 Οκτωβρίου και θα διαγωνιστούν σε 28 διαφορετικά αγωνίσματα.

Λίγο πριν την έναρξη των αγώνων, μιλήσαμε με τον Σπύρο Καραβούλη, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής προκειμένου να μάθουμε για το όραμα των αγώνων, το πόσο εύκολη είναι η διοργάνωσή τους και τους αρωγούς ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος.

Image

-Με τι όραμα ξεκίνησε ο Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας;
O «Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης & Υγείας» (Hellenic Organization for Company Sport & Health, εν συντομία HOCSH) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός φορέας με βασικό σκοπό την κινητοποίηση στη "δια βίου άσκηση", τη βελτίωση της υγείας & την κοινωνικοποίηση μέσα από αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις στα πλαίσια του εργασιακού περιβάλλοντος.

Μέσω της συμμετοχής των εργαζόμενων σε αθλήματα της αρεσκείας τους, θεμελιώνεται και εξελίσσεται η έννοια του «ενεργού εργασιακού περιβάλλοντος» (active workplace) και χτίζονται ισχυροί δεσμοί μεταξύ της ομάδας των εργαζόμενων που προάγουν την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα, την συνεργασία και την συλλογική προσπάθεια. Οραματιζόμαστε να συνεχίσουμε να διασυνδέουμε Ελληνικές Εταιρικές Ομάδες με ομάδες του εξωτερικού, αλλά και να επιτυγχάνεται μια ενεργή και εποικοδομητική προβολή της Ελλάδας, ως προορισμός για τον Εταιρικό Αθλητισμό.
Το όραμα μας είναι ο Εργασιακός Αθλητισμός να αποτελεί μια κινητήρια δύναμη για την ψυχαγωγία, αναψυχή και μέσο βελτίωσης της υγείας και δεικτών παραγωγικότητας των εργαζομένων.

-Μεγάλο στοίχημα είναι η διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακής Άθλησης 2021 από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Δώστε μας κάποια στοιχεία για το μέγεθος του εγχειρήματος και τις προκλήσεις που «κρύβει» η διοργάνωσή του;
Το μεγαλύτερο στοίχημα δεν ήταν τόσο η αρχική διοργάνωση των αγώνων αλλά το γεγονός ότι λόγω την πανδημίας, οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού έπρεπε να παραταθούν δυο φορές, ώσπου να καταλήξουμε με απόλυτη ασφάλεια και αξιολόγηση στην τωρινή ημερομηνία που είναι θα διεξαχθούν: 6-10 Οκτωβρίου 2021 στην Αττική.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων στην Αθήνα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2004) και τα Special Olympics του 2011. Είναι ένα πραγματικά κορυφαίο γεγονός του εργασιακού αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν αθλητές από 35 χώρες. Η διοργάνωση των Αγώνων ανατέθηκε από την WFCS (World Federation for Company Sport) στον HOCSH κατόπιν επιτυχούς αξιολόγησης της υποψηφιότητας του έναντι άλλων υποψηφίων χωρών.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες αποτελούν για είναι μια γλυκιά πρόκληση και τιμή που με υπερηφάνεια έχουμε αναλάβει και ολόκληρη η ομάδα ικανών και εξειδικευμένων στελεχών εργάζεται με ζήλο για την επιτυχέστερη οργάνωση!
Αναμένουμε πραγματικά μια λαμπρή διοργάνωση!

Image

-Η περιφέρεια Αττικής Συνδιοργανωτής του κορυφαίου αθλοτουριστικού γεγονότος
Επισημαίνοντας με υπερηφάνεια την αξία της σημαντικής και διαρκούς στήριξης της Περιφέρειας Αττικής στις δράσεις του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Οργανισμό η συνδιόργανωση των “3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού” με αρωγό και συνοδοιπόρο την Περιφέρεια Αττικής.

Η επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία προβολής της Περιφέρειας Αττικής, ως Συνδιοργανωτή, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε από κοινού με προσήλωση προκειμένου να παρέχουμε στους συμμετέχοντες την ασφάλεια και τον σεβασμό που τους αξίζει ανταποκρινόμενοι στα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

-Ποιοι είναι αρωγοί σας σε αυτό;
Τη διοργάνωση έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους και στηρίζουν: η Περιφέρεια Αττικής, όπως αναφέραμε προηγουμένως, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμος Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης, ο Δήμος Γλυφάδας κ.α.

Η αμέριστη στήριξη της Πολιτείας είναι προϋπόθεση για την επιτυχία μεγάλων διοργανώσεων.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης με την επιστολή στήριξης του, μας προτρέπει, προσκαλεί και ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουμε στους Αγώνες!

Image

«Ας συμβάλλουμε όλοι με την ενεργό συμμετοχή μας στην επιτυχία της μεγάλης γιορτής του διεθνούς θεσμού του εργασιακού αθλητισμού, καθώς και στην μεγιστοποίηση της εκπροσώπησης της χώρας μας σε μια παγκόσμια αθλητική διοργάνωση, που θα αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον σε επίπεδο τεχνογνωσίας και κουλτούρας.»
Λ. Αυγενάκης

-Η συμμετοχή αθλητών είναι ικανοποιητική;
Πρόκειται για το κορυφαίο γεγονός του εργασιακού αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, στο οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 3.000 αθλητές και αθλούμενοι από 35 χώρες παγκοσμίως. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να ανεβεί ακόμα περισσότερο σε έναν τουριστικό προορισμό όπως είναι η χώρα μας, γενέτειρα του Μαραθωνίου και της «φιλοξενίας».

Πρόκληση για εμάς είναι να προσελκύσουμε Έλληνες αθλητές να συμμετάσχουν και να εκπροσωπήσουν την χωρά μας! Παραδοσιακά πολλές ελληνικές εταιρίες στηρίζουν την δράση του HOCSH στους Εθνικούς Αγώνες.

Ανυπομονούμε να δούμε τα Στάδια να γεμίζουν με αθλητές.

***
Η Οργανωτική Επιτροπή του Athens WCSG 2021 έχει δημιουργήσει ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για την διεξαγωγή των Αγώνων,
το οποίο έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Υγείας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.

Image

Μένουμε υγιείς, είμαστε ασφαλείς και συμμετέχουμε με σιγουριά & αυτοπεποίθηση.

***
Δίνοντας Προτεραιότητα & Βαρύτητα στην υγεία και ασφάλεια των συμμετεχόντων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την επίσημη συνεργασία των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού με το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Henry Dunant Hospital Center 🏥 ως επίσημο πάροχο ιατρικών υπηρεσιών.

Image

-Σε σύγκριση με τις χώρες του εξωτερικού πώς είναι η Ελλάδα στο κομμάτι του εργασιακού αθλητισμού;
Ό ΕΑ στην Ευρώπη έχει μια παράδοση πολλών δεκαετιών, έχοντας κατορθώσει να πετύχουν πραγματική αφοσίωση των εταιριών και κινητοποίηση των εργαζομένων τους.

Στην Ελλάδα έχουμε συμμάχους μας εταιρίες με αναπτυγμένη κουλτούρα εταιρικής υπευθυνότητας που υποστηρίζουν διαχρονικά τις δράσεις μας, παρακινώντας τους εργαζομένους τους να συμμετέχουν στις Διοργανώσεις του Οργανισμού, όπως ο ΑΒ Βασιλόπουλος, η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, o OTE Group, η DHL Hellas, τα Ελληνικά Πετρέλαια, Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Lamda Development, Δ. Μασούτης Α.Ε., APIVITA, TUV Austria Hellas M. Ε.Π.Ε., ARKAS HELLAS S.A., Mednet International, ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Α.Ε., AVIS, CMM Latsco, η BOSCH Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε., η MR HealthTech Ltd. και πολλές άλλες.

-Σε τι βαθμό και με ποιο τρόπο συμβάλλουν οι χορηγοί στην υλοποίηση των διοργανώσεων;
Χρειάζεται να σημειωθεί πως από την ίδρυση του Οργανισμού έως σήμερα, οι διοργανώσεις είναι αυτοχρηματοδοτούμενες. Ωστόσο, οι χορηγοί μας είναι πολύ σημαντικοί, αφού η στήριξή τους αποτελεί απόδειξη μιας αναπτυγμένης πολιτισμικής εταιρικής κουλτούρας. Η κοινωνία μας αναμένει από τις εταιρίες της χώρας μας να αναλάβουν ενεργή δράση για να στηρίξουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και να προβάλουν επωφελείς θεσμούς και εκδηλώσεις.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα αποτελέσουν μία σπάνια ευκαιρία για απευθείας προβολή σε κορυφαίες εταιρίες & οργανισμούς ανά τον κόσμο, ενώ θα υπάρχει μόνιμη προβολή σε όλο το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό μέσα από τα κανάλια της διοργάνωσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υποστηρικτικές, χορηγούς και τις αιγίδες που στηρίζουν το όραμα μας και το κάνουν πραγματικότητα καθ’ όλη την διάρκεια την πορείας των Αγώνων.

Σας ευχαριστούμε ολόθερμα!

Image
Image

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή:

+30 212 0002527

www.athens2020.org

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.