Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 15χρονος Ντιν Μπέρτα Βινάλες πέθανε μετά από συντριβή σε αγώνα της κατηγορίας Supersport 300 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike στην πίστα της Χέρεζ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Σάββατο, οι διοργανωτές.

Ο αγώνας βρισκόταν στον 11ο γύρο όταν ο Ισπανός Βινάλες συνετρίβη μαζί με τρεις άλλους αναβάτες στη δεύτερη στροφή, αναγκάζοντας τη διακοπή του αγώνα. «Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό κατά τη διάρκεια του WorldSSP300 Race 1, ο Ντιν Μπέρτα Βινάλες δυστυχώς υπέκυψε σε τραυματισμούς», ανέφερε το World Superbike. «Ο αναβάτης υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα. Ιατρικά οχήματα έφτασαν στο σημείο αμέσως και ο αναβάτης έλαβε ιατρική βοήθεια στην πίστα, στο ασθενοφόρο και στο Ιατρικό Κέντρο της πίστας. Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού της πίστας, το Ιατρικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι ο Μπέρτα Βινάλες δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του».

Ο Βινάλες είναι ο ξάδερφος του αναβάτη του MotoGP Μάβερικ Βινάλες και ήταν μέλος της ομάδας Vinales Racing Team. «Είμαστε συντετριμμένοι από την τραγική απώλεια του @DeanBerta21 μετά από μια συντριβή στον #WorldSSP300 Race 1 σήμερα. Στέλνουμε όλη μας την αγάπη και τη δύναμη στον Maverick Vinales και σε όλη την οικογένεια του Ντιν, στην ομάδα του και στους αγαπημένους του», ανέφερε στο twitter το MotoGP.  Ο αγώνας και το υπόλοιπο της δράσης του Σαββάτου ακυρώθηκαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA