Μενού
  • Α-
  • Α+

Την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο τιμά η Google με το σημερινό της Doodle! Το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του χειμώνα θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες από τώρα, στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, με την τελετή έναρξης την οποία θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ2. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

Οι πρωταθλητές της χιονοδρομίας Μαρία Ντάνου και Απόστολος Αγγέλης θα είναι οι Σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης.

Η Ελληνική αποστολή βρίσκεται από την Δευτέρα στο Πεκίνο, όπου έφθασε μέσω Παρισιού, με πτήση τσάρτερ και οι αθλητές μας ξεκίνησαν ήδη τις προπονήσεις τους από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου που ήταν η πρώτη μέρα που άνοιξαν οι πίστες. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά -όπως και αναμενόταν- με συνεχείς ελέγχους λόγω κορονοϊού.

Η Εθνική μας ομάδα είναι μοιρασμένη στα δύο Ολυμπιακά χωριά, ένα για τα αλπικά (Υanqing) και ένα για την αντοχή (Zhangjiakou), μαζί με τα υπόλοιπα βορινά αθλήματα (Άλμα, Βόρειο Σύνθετο, Δίαθλο). Οι αγωνιστικές πίστες και οι υπόλοιποι χώροι άθλησης είναι πολύ κοντά στα Ολυμπιακά Χωριά, σε απόσταση μόλις 10-15 λεπτών. Όλες οι αγωνιστικές εγκαταστάσεις και πίστες είναι πολύ υψηλού επιπέδου, με τις αγωνιστικές διαδρομές ιδιαίτερα δύσκολες, Ολυμπιακού επιπέδου.

Η Οργάνωση Αγώνων είναι πολύ καλή όπως και αναμενόταν, ο καιρός αίθριος με πολικό ψύχος: στους χώρους άθλησης από -11 εως -20 βαθμούς, που όταν φυσάει η αίσθηση είναι -30 βαθμούς Κελσίου.

Με πέντε αθλητές μετέχει η Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Πέντε αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά «χρώματα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Την ελληνική ομάδα συγκροτούν οι Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα, οι οποίοι θα αγωνιστούν στους Δρόμους Αντοχής, και οι Ιωάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου που θα μετάσχουν στο Αλπικό Σκι.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα. «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στα μέλη της ελληνικής ομάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η χώρα μας μπορεί να μην έχει παράδοση στα χειμερινά σπορ, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά αυτά θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα συνεχίσουν την αδιάλειπτη παρουσία της χώρας μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είμαι στο πλευρό τους, για να χειροκροτήσω από κοντά τις προσπάθειες τους» δήλωσε.

Οι προπονητές που θα συνοδεύσουν τους αθλητές στο Πεκίνο είναι οι Τιμολέων Τσουρέκας και Χρήστος Τίτας για τους Δρόμους Αντοχής και οι Στέργιος Πάππος και Αλέξανδρος Τσακνάκης για το Αλπικό Σκι. Αρχηγός αποστολής είναι ο Δημοσθένης Γυρούσης και αναπληρωτής αρχηγός αποστολής ο Στράτος Καρέτος.

Πότε ξεκινούν οι Έλληνες αθλητές

Η ελληνική παρουσία θα αρχίσει στις 7 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή της Τσιόβολου στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση, ενώ την επόμενη ημέρα θα έχουμε τριπλή συμμετοχή με τους Αγγελή, Ντάνου και Τίτα. Τελευταίος θα μπει στη μάχη ο Αντωνίου στις 13 Φεβρουαρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA