ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
17/02/2022 16:23

Καμίλα Βαλίεβα: Χωρίς μετάλλιο η 15χρονη πατινέζ στους Χειμερινούς Αγώνες - Βγήκε τέταρτη

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκαν δύο συμπατριώτισσες της Καμίλα Βαλίεβα, αλλά όχι η ίδια - Σημείωσε συνολικό σκορ 224,09 το οποίο όμως έχει έναν αστερίσκο, καθώς δεν θα ληφθεί υπόψιν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την υπόθεση ντόπινγκ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καμίλα Βαλίεβα: Χωρίς μετάλλιο η 15χρονη πατινέζ στους Χειμερινούς Αγώνες - Βγήκε τέταρτη
Πηγή: AP
Ανάγνωση:

Η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα, που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την υπόθεση ντόπινγκ, ήταν πρώτη στο σύντομο πρόγραμμα της Τρίτης, αλλά στο ελεύθερο πρόγραμμα ήταν πολύ αγχωμένη, έκανε πολλά και σημαντικά λάθη στα άλματα -και όχι μόνο- και έτσι περιορίστηκε στην 4η θέση χωρίς να πάρει κάποιο μετάλλιο. Η Βαλίεβα σημείωσε συνολικό σκορ 224,09 το οποίο όμως έχει έναν αστερίσκο, καθώς δεν θα ληφθεί υπόψιν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την υπόθεση ντόπινγκ.

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκαν δύο συμπατριώτισσες της Βαλίεβα. Συγκεκριμένα, η Άννα Σχερμπάκοβα πήρε την πρωτιά με σκορ 255, 95 ενώ στη δεύτερη θέση έμεινε η Τρούσοβα Αλεξάνδρα με βαθμολογία 251,73. Την τριάδα έκλεισε η Γιαπωνέζα Καόρι Σακαμότο με 233,13.

Video Loading...

Το δείγμα που παρείχε η έφηβη Ρωσίδα πατινέρ σε ένα εργαστήριο αντιντόπινγκ πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακού Αγώνες του Πεκίνου, περιλάμβανε τρεις ουσίες που μερικές φορές χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν την καρδιά, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην ακρόαση της διαιτησίας της την Κυριακή. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ αναφέρει στο υπόμνημά του ότι ανιχνεύθηκε η ουσία L-καρνιτίνη και Hypoxen, οι οποίες αν και είναι νόμιμες, υπονομεύει το επιχείρημα ότι μια απαγορευμένη ουσία, η τριμεταζιδίνη, μπορεί να εισήλθε τυχαία στον οργανισμό της πατινέζ.

Νωρίτερα την Τρίτη, ένα μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είπε στους δημοσιογράφους ότι το θετικό αποτέλεσμα της Βαλίεβα μπορεί να προήλθε από μια περίπτωση μόλυνσης με φάρμακα που έπαιρνε ο παππούς της. Και σε μαρτυρία που παρασχέθηκε σε προηγούμενη ακρόαση με Ρώσους αξιωματούχους κατά του ντόπινγκ στις 9 Φεβρουαρίου, και αργότερα υποβλήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στην ακρόαση της Κυριακής στο Πεκίνο, η μητέρα της Βαλίεβα είπε ότι η κόρη της έπαιρνε Hypoxen λόγω «παραλλαγών» στην καρδιά.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΜΙΛΑ ΒΑΛΙΕΒΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΤΙΝΑΖ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ