Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα, που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την υπόθεση ντόπινγκ, ήταν πρώτη στο σύντομο πρόγραμμα της Τρίτης, αλλά στο ελεύθερο πρόγραμμα ήταν πολύ αγχωμένη, έκανε πολλά και σημαντικά λάθη στα άλματα -και όχι μόνο- και έτσι περιορίστηκε στην 4η θέση χωρίς να πάρει κάποιο μετάλλιο. Η Βαλίεβα σημείωσε συνολικό σκορ 224,09 το οποίο όμως έχει έναν αστερίσκο, καθώς δεν θα ληφθεί υπόψιν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την υπόθεση ντόπινγκ.

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκαν δύο συμπατριώτισσες της Βαλίεβα. Συγκεκριμένα, η Άννα Σχερμπάκοβα πήρε την πρωτιά με σκορ 255, 95 ενώ στη δεύτερη θέση έμεινε η Τρούσοβα Αλεξάνδρα με βαθμολογία 251,73. Την τριάδα έκλεισε η Γιαπωνέζα Καόρι Σακαμότο με 233,13.

Το δείγμα που παρείχε η έφηβη Ρωσίδα πατινέρ σε ένα εργαστήριο αντιντόπινγκ πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακού Αγώνες του Πεκίνου, περιλάμβανε τρεις ουσίες που μερικές φορές χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν την καρδιά, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην ακρόαση της διαιτησίας της την Κυριακή. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ αναφέρει στο υπόμνημά του ότι ανιχνεύθηκε η ουσία L-καρνιτίνη και Hypoxen, οι οποίες αν και είναι νόμιμες, υπονομεύει το επιχείρημα ότι μια απαγορευμένη ουσία, η τριμεταζιδίνη, μπορεί να εισήλθε τυχαία στον οργανισμό της πατινέζ.

Νωρίτερα την Τρίτη, ένα μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είπε στους δημοσιογράφους ότι το θετικό αποτέλεσμα της Βαλίεβα μπορεί να προήλθε από μια περίπτωση μόλυνσης με φάρμακα που έπαιρνε ο παππούς της. Και σε μαρτυρία που παρασχέθηκε σε προηγούμενη ακρόαση με Ρώσους αξιωματούχους κατά του ντόπινγκ στις 9 Φεβρουαρίου, και αργότερα υποβλήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στην ακρόαση της Κυριακής στο Πεκίνο, η μητέρα της Βαλίεβα είπε ότι η κόρη της έπαιρνε Hypoxen λόγω «παραλλαγών» στην καρδιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA