Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιστορία έγραψε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, καθώς επικράτησε με 11-7 της Σαμπαντέλ στον τελικό της Euroleague και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά, πραγματοποιώντας το back to back. Σ' ένα κατάμεστο Παπαστράτειο με τον κόσμο του στο πλευρό του, ο Ολυμπιακός απέδειξε για μία ακόμα φορά πως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αθλητικούς οργανισμούς της Ευρώπης με την πανίσχυρη ισπανική ομάδα να υποκλίνεται στο μεγαλείο των κοριτσιών του Αλεξάνταρ Τσίριτς.

Οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν το 3ο πρωτάθλημα Ευρώπης της Ιστορίας τους ισοπεδώνοντας την Σαμπαντέλ, που διεκδικούσε το 6ο της τρόπαιο στον θεσμό. Το κλασικό πλέον ευρωπαϊκό ζευγάρι Ολυμπιακού - Σαμπαντέλ είχε αναμετρηθεί ξανά το 2015 στο Παπαστράτειο όταν οι Πειραιώτισσες εκθρόνιζαν την ισπανική ομάδα κι άνοιγαν το δρόμο για την δική τους λαμπρή ιστορία!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο κάτοχος του τροπαίου, μετά την περσινό θρίαμβο με 7-6 επί της Ντουναουιβάρος στη Βουδαπέστη κι έκανε με εκκωφαντικό τρόπο το back to back!

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 3-3, 3-2

Ολυμπιακός (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ράνεϊ, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

Σαμπαντέλ (Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ορτίθ, Χάμες 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Σεράνο, Στέφενς 2, Σόχι, Γκαρσία, Φόρκα 1, Εγκενς, Πέρεθ 1, Γκονζάλες, Καρίγια

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA