Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρομερή κούρσα από τον Απόστολο Χρήστου στα ημιτελικά των 100μ. ύπτιο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης της Βουδαπέστης! Ο 25χρονος πρωταθλητής προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος με τον καλύτερο χρόνο από τους συμμετέχοντας και δημιουργώντας νέο ρεκόρ αγώνα και πανελλήνιο ρεκόρ, με χρόνο 52.09.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτά είναι τα ολοκαίνουργια παπούτσια του Greek Freak

 

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (20/6) στις 20:00, όπου ο Έλληνας κολυμβητής διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο της σπουδαίας διοργάνωσης. Στη δεύτερη θέση των ημιτελικών τερμάτισε ο Ιταλός Τόμας Τσεκόν με 52.12 και ακολούθησε ο Χάντερ Άμρμστρονγκ με 52.37.

Ο Χρήστου εάν καταφέρει να επαναλάβει ανάλογη κούρσα τότε οδεύει ολοταχώς για το χρυσό μετάλλιο, αφού στα ημιτελικά «μάγεψε» και σίγουρα δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία για την πρώτη θέση του βάθρου.

«Είναι κάτι το φανταστικό»

«Πλέον, θέλω να βρεθώ στο βάθρο. Δεν περίμενα ότι θα πάω τόσο καλά», είπε με τρομερή ειλικρίνεια στο τέλος, και συμπλήρωσε: «Είχα στόχο βεβαίως τον τελικό, αλλά αυτός ο χρόνος είναι κάτι το φανταστικό. Η κούρσα μου ήταν απίστευτη. Δεν το πιστεύω πως σημείωσα τέτοια επίδοση.

Στον τελικό βεβαίως και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και πλέον, θέλω το βάθρο. Ο Παναγιώτης Βελέντζας μου είπε να ανέβω στο δεύτερο μισό της κούρσας. Πέρασα σε πολύ καλό χρόνο στα 50μ. και μετά τα έδωσα όλα. Το 52.09 μου δίνει τρομερή ώθηση για τον τελικό. Είναι απίστευτο πόσο πολύ κατέβασα το ρεκόρ αγώνων, δεν το πιστεύω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA