Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο παγκόσμιος οργανισμός για την κολύμβηση «Fina» απέκλεισε τις transgender αθλήτριες για συμμετοχή σε κορυφαίους γυναικείους αγώνες, αν έχουν βιώσει οποιοδήποτε στάδιο ανδρική εφηβείας. Η νέα πολιτική απαιτεί από τις αθλήτριες να έχουν ολοκληρώσει τη μετάβαση φύλου μέχρι την ηλικία των 12 ετών, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγώνες. 

Διαβάστε ακόμη: Formula 1, Καναδάς: Νικητής ο Φερστάπεν

Η Fina ανέφερε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια «ανοιχτή» κατηγορία αγώνων στους οποίους η ταυτότητα φύλου θα είναι διαφορετική από αυτή της γέννησης. Η απόφαση ψηφίστηκε από το 71% των 152 μελών της Fina και χαρακτηρίστηκε ως «ένα πρώτο βήμα προς την πλήρη ένταξη» των transgender αθλητριών.

Πριν την ψηφοφορία, τα μέλη της Fina συμβουλεύτηκαν έκθεση από μια ειδική ομάδα που αποτελούνταν από κορυφαίες προσωπικότητες της ιατρικής, της δικαιοσύνης και του αθλητισμού. «Η προσέγγιση της Fina στη χάραξη αυτής της πολιτικής ήταν ολοκληρωμένη, βασισμένη στην επιστήμη και χωρίς αποκλεισμούς δίνοντας έμφαση στο δίκαιο του ανταγωνισμού», δήλωσε ο Brent Nowicki, εκτελεστικός διευθυντής της Fina

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA