Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται να δέχεται βοήθεια από τους φίλους του, ώστε να κατέβει σε μια δύσβατη παραλία της Κέρκυρας. Ο κορυφαίος αθλητής στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο αναφέρεται στη φιλία και στην αξία του να είναι «μαζί» ξεπερνώντας τα εμπόδια στην πρόσβαση.

«Από την πρώτη μέρα που άνοιξα τα μάτια μου μετά το ατύχημα δεν εξέφρασα, αλλά ούτε και σκέφτηκα ποτέ πως «Δεν μπορώ», παρά μονάχα «Πως μπορώ;». Αυτοί που απαντούσαν και αποκρίνονται ακόμα σε αυτό με τη λέξη «μαζί», είναι οι φίλοι. Μαζί συμπληρώνουμε τις διάφορες μας, εμπνέουμε, ονειρευτούμε και μετατρέπουμε το «υπάρχω» σε «ζω». Συχνά έρχονται στη θύμηση μου στιγμές γεμάτες εμπόδια στην πρόσβαση, όπως στο βίντεο και κάθε φορά βρίσκουμε τη λύση σηκώνοντας με στα χέρια τους ή στην πλάτη τους. Οι φίλοι μου γίνονται τα πόδια μου για να φτάσω από τα "σκοτεινά" στα "φωτεινά"», γράφει στη λεζάντα του βίντεο.

https://www.instagram.com/reel/Chms2SPo8G6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γεννημένος στα Χανιά της Κρήτης, βρέθηκε στις πισίνες από πολύ μικρή ηλικία τόσο ως κολυμβητής όσο και ως πολίστας ενώ δεν τις εγκατέλειψε ούτε όταν στα 18 του χρόνια μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε, παρέλυσαν τα κάτω άκρα του. Επέστρεψε και πάλι στις πισίνες. «Εκεί που γαλουχήθηκα από τα 5 μου. Εκεί που νίκησα, έχασα, αλλά ξανανίκησα. Εκεί που στα 18 μου έγινε η "ανταλλαγή" και πάλι όμως νίκησα, έχασα αλλά θα ξανανικήσω» όπως λέει. Τον Ιούνιο πήρε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στις πισίνες της Μαδέιρα, κάνοντας παράλληλα νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο SB4 με χρόνο 1:36.27!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA