Μενού
  • Α-
  • Α+

Στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ προκρίθηκε, για έκτη φορά στην ιστορία της, η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στον προημιτελικό απέναντι στο Ισραήλ, επικράτησε με 14-4 και έκλεισε... ραντεβού με την Ιταλία (νίκησε 16-8 την Κροατία), στον ημιτελικό της Τετάρτης (7/9, 21:30).

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε χωρίς την αρχηγό, Μαργαρίτα Πλευρίτου, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αγκώνα από το παιχνίδι του Σαββάτου (3/9) με την Κροατία και δίνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμη στον ημιτελικό. Στη θέση της τερματοφύλακα έπαιξε στο α΄ ημίχρονο η Ιωάννα Σταματοπούλου (που μάλιστα απέκρουσε δύο πέναλτι) και στο β΄ ημίχρονο η Ελένη Σωτηρέλη.

Τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, με ένα γκολ της Ξενάκη από τα 2μ. και μία απόκρουση της Σταματοπούλου σε πέναλτι της Μπογκατσένκο, ήταν το προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει. Η άμυνα της εθνικής ήταν αδιαπέραστη, στην επίθεση οι διεθνείς σκόραραν με κάθε πιθανό τρόπο και το σκορ έφτασε στο 6-0, πριν η Μπογκατσένκο αξιοποίησει το δεύτερο κερδισμένο πέναλτι του Ισραήλ και πετύχει το πρώτο γκολ της ομάδας της, στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου.

Στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου η διαφορά αυξήθηκε στα επτά γκολ (8-1), αλλά στη συνέχεια η επιθετική απόδοση της ελληνικής ομάδας έπεσε κατακόρυφα και η εθνική έμεινε σχεδόν 12 λεπτά χωρίς γκολ, κάνοντας πολλά λάθη και επιπόλαια σουτ. Ζήτημα για τον νικητή του αγώνα δεν τέθηκε ποτέ, αφού οι Ισραηλινές σκόραραν με το... σταγονόμετρο, αλλά η Αλεξία Καμμένου σίγουρα δεν έμεινε ευχαριστημένη από όσα είδε.

Στον άλλο ημιτελικό της Τετάρτης (7/9), θα τεθούν αντιμέτωπες οι νικήτριες των δύο προηγούμενων διοργανώσεων. Η Ολλανδία, που ως τώρα έχει δείξει την καλύτερη εικόνα στο Σπλιτ, συνέτριψε 22-3 τη Γαλλία, ενώ η Ισπανία επιβλήθηκε 15-11 της Ουγγαρίας, στο θεωρητικά πιο ενδιαφέρον ματς της προημιτελικής φάσης.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 2-1, 2-0, 4-2

Διαιτητές: Ντούτιλχ Ντούμας (Ολλανδία), Μπλανσάρ (Γαλλία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη, Τριχά 3, Ξενάκη 3, Σάντα 1, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη

ΙΣΡΑΗΛ (Δημήτρης Μαυρωτάς): Πέρες, Γιαάκομπι 1, Φάρκας, Μπογκατσένκο 1, Λεβί, Φουτοριάν, Στρούγκο 1, Μπεν Νταβίντ, Μενάκερμαν, Σασόβερ, Χότσμπεργκ 1, Κορντονσκάια, Γκέβα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA