Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια έντονα φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή έζησαν live σε εκπομπή της ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα στο «Στούντιο 4», όταν ο Πύρρος Δήμας, κλήθηκε να μιλήσει για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή νικημένος από μία σπάνια μορφή καρκίνου. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης της Αρσης Βαρών ήταν καλεσμένος στο στούντιο και περιέγραψε κάποιες παλιές ιστορίες που τον συνέδεαν με τον Νικολαΐδη, τόσο από το 2000 στο Σίδνεϊ, όσο και από τα επόμενα χρόνια που έζησαν σε επόμενες Ολυμπιάδες και αγώνες. Ομως, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά του, όταν έφτασε στο σήμερα, όταν το πρωί ενημερώθηκε για τα δυσάρεστα!

Διαβάστε ακόμη: Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Αναβάλλεται η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του θανάτου του

«Το 2000 στο Σίδνεϊ είχε εκείνη την άτυχη στιγμή που έσπασε το πόδι του και άδικα έχασε το μετάλλιο. Λόγω της κατάστασής του στο αεροπλάνο κάθισε με όλους εμάς τους... μεγαλόσωμους γιατί χρειαζόταν χώρο για το πόδι μου. Πιάσαμε την κουβέντα και μιλήσαμε αρκετά και για τον τραυματισμό του και για τους αγώνες μας. Μου είπε για πρώτη φορά ότι με θαύμαζε και δεν περίμενα να το ακούσω από έναν συναθλητή μου στις Ολυμπιάδες. Εκτοτε, κρατήσαμε επαφή, μιλούσαμε συχνά, βρισκόμασταν σε σε διάφορες εκδηλώσεις. Φυσικά είχαμε και άλλες κοινές στιγμές στις Ολυμπιάδες του 2004, όταν και εκείνος πήρε το πρώτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και μετά το 2008 στο Πεκίνο που πάλι αδικήθηκε, αλλά πήρε μετάλλιο.

«Συγγνώμη Δώρα δεν μπορώ να μιλήσω στην κηδεία»

Το 2012 εγώ πια τον παρακολούθησα ως παράγοντας, αλλά πάντα είχαμε πολύ θερμό κλίμα όταν βρισκόμασταν και μιλούσαμε», είπε αρχικά ο Πύρρος Δήμας και φτάνοντας στην στιγμή που τον σημάδεψε σήμερα το πρωί δεν άντεξε και χρειάστηκε να πάρει τον χρόνο του με τους παρουσιαστές να τον αφήνουν για λίγο να ηρεμήσει: «Το πρωί όταν ξύπνησα και άρχισα να ετοιμάζω τον γιο μου για το σχολείο, ξαφνικά ενημερώθηκα για την απώλεια του Αλέξανδρου. Ηταν κάτι που...», σε εκείνο το σημείο ο Πύρρος δεν άντεξε, λύγισε και έβαλε τα κλάματα. 

Λίγο αργότερα, συνέχισε και ανέφερε πως: «Με πήρε κάποια στιγμή η Δώρα, η γυναίκα του που γνωριζόμαστε χρόνια και μου ζήτησε να πω δυο λόγια στην κηδεία του. Της ζήτησα συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να βρω τη δύναμη να το κάνω, οσο και αν θα το ήθελα», εκμυστηρεύτηκε ο Πύρρος., 

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε αποχαιρέτησε με ανάρτησή του τον 42χρονο Ελληνα Ολυμπιονίκη του Τάε Κβον Ντο που έδωσε για δύο χρόνια μάχη με το καρκίνωμα nut. Έτσι ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Πύρρος Δήμας, θέλησε να στείλει το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα, κάνοντας μια ανάρτηση στα social media όπου έγραψε: «Όσα λόγια και αν πει κάποιος, δεν μπορούν να σταθούν δίπλα στο ανάστημα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Μόνο οδύνη. Αντίο φίλε μου, θα σε θυμόμαστε για πάντα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA