Η Μπαρτσελόνα διέλυσε την Χιχόν με 6-1 και ο Λουίς Ενρίκε βρήκε την ευκαιρία να ανακοινώσει ότι δεν θα κάθεται στον πάγκο των Καταλανών την επόμενη σεζόν. Το συμβόλαιό του φτάνει στο τέλος του το προσεχές καλοκαίρι και δεν πρόκειται να το ανανεώσει. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα το ανακοίνωσε πρώτα στους παίκτες στα αποδυτήρια, πριν το αποκαλύψει και στη συνέντευξη τύπου.

«Δεν θα είμαι προπονητής της Μπαρτσελόνα την επόμενη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη και τους παίκτες για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό τους. Αφήνω τη δουλειά γιατί έχω την ανάγκη να ξεκουραστώ και να αποβάλλω την πίεση. Ήταν τρία αξέχαστα χρόνια», τόνισε αρχικά ο Λουίς Ενρίκε. 

«Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για μένα. Το σκέφτηκα και οφείλω να είμαι ειλικρινής και δίκαιος σε αυτά που σκέφτομαι. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είχαμε μία συνάντηση με τον Σολέρ και τον Φερνάντεθ και είπαμε ότι υπήρχε πιθανότητα να μην ανανεώσω. Μου είπαν να μην βιαστώ να πάρω κάποια απόφαση, όμως η στιγμή ήρθε», συνέχισε, πριν αποκαλύψει τον λόγο της απόφασής του.

«Ο λόγος έχει να κάνει με τον τρόπο που θέλω να ζήσω αυτό το επάγγελμα. Αυτή η δουλειά απαιτεί ελάχιστες ώρες ξεκούρασης και σε απομακρύνει από τους ανθρώπους». Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε και στους επόμενους μήνες, που θα είναι οι τελευταίοι του στον πάγκο, δείχνοντας πίστη για ανατροπή στο Champions League μετά τη βαριά ήττα στο Παρίσι.

«Μου μένουν τρεις μήνες γεμάτοι πάθος. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση και ειδικά σε μία διοργάνωση. Αλλά με τη βοήθεια όλων θα κάνουμε την ανατροπή. Η αφοσίωσή μου θα είναι ολοκληρωτική σε αυτούς τους τρεις μήνες», ολοκλήρωσε.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Ισπανών η Μπαρτσελόνα θα ξεκινήσει τις συναντήσεις με τους υποψήφιους προπονητές μετά το τέλος της σεζόν.

 

Πηγή: gazzetta.gr