Auto & Moto
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέο Ford Focus: Για όσους τα θέλουν όλα

Συναρπαστική αισθητική, τεχνολογίες ασφάλειας που εντυπωσιάζουν, και δυναμικά χαρακτηριστικά που ενθουσιάζουν, συνθέτουν το καλύτερο Focus όλων των εποχών.

Το Ford Focus έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ιστορία της αυτοκίνησης, ως ένα από τα πιο απολαυστικά στην οδήγηση αυτοκίνητα. Στη νέα του γενιά διατηρεί αυτό το σπάνιο τίτλο και ταυτόχρονα προσφέρει τεχνολογία από το μέλλον για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση αλλά και ασφάλεια, ευκολία και άνεση.

Στο κέντρο ο οδηγός, οι επιβάτες και όλοι οι χρήστες του δρόμου

Στο νέο Focus η Ford προσφέρει μια πλειάδα πρωτοποριακών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, τα οποία έχουν ως στόχο όχι να υποκαταστήσουν, αλλά να συνεργαστούν με τον οδηγό για τη μέγιστη ασφάλεια, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο και την ευχαρίστηση της οδήγησης.

Με την ονομασία Ford Co-Pilot360 χαρακτηρίζονται όλα τα συστήματα που συνεργάζονται για να κάνουν την εμπειρία οδήγησης πιο άνετη και πιο ξεκούραστη από ποτέ, εξασφαλίζοντας χαρακτηριστικά αυτόνομης κίνησης επιπέδου 2. Πιο συγκεκριμένα, το Ford Co-Pilot360 περιλαμβάνει το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ACC), τα συστήματα αυτόματης πέδησης Active City Stop και Active Breaking με αναγνώριση δικύκλων και πεζών,το Lane Centring με υποβοήθηση τιμονιού για την διατήρηση του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων και το Evasive Steering Assist που ανιχνεύει εμπόδια και βοηθά στην παράκαμψή τους. Ταυτόχρονα, για την άνεση και την ευκολία του οδηγού υπάρχει διαθέσιμη κάμερα όπισθεν, η λειτουργία αυτόματης στάθμευσης σε παράλληλες ή κάθετες θέσεις Active Park Assist, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, προσαρμοζόμενοι προβολείς τεχνολογίας LED με αυτόματη λειτουργία και εναλλαγή μεγάλης – μικρής σκάλας και σύστημα προβολής ενδείξεων head up display, ώστε ο οδηγός να διατηρεί πάντα το βλέμμα του στο δρόμο.

Με όλα τα παραπάνω και με την αρωγή έξι αερόσακων, προηγμένων καθισμάτων με έως και 18 ρυθμίσεις, προσκέφαλων και ζωνών ασφαλείας με προεντατήρες, το νέο Ford Focus προσφέρει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας για τους επιβάτες του αλλά και όλους τους χρήστες του δρόμου, εποχούμενους και πεζούς. Γι’ αυτό άλλωστε έλαβε τη μέγιστη διάκριση των 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων Euro NCAP, σύμφωνα με τα νέα αυστηρά πρωτόκολλα δοκιμών.

Εξοπλισμός και χώροι που δίνουν νέο νόημα στην άνεση

Πριν ακόμα την είσοδο στο νέο Ford Focus, είναι προφανής η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια που θα κάνει τη ζωή του οδηγού και των επιβατών ακόμα πιο άνετη, εύκολη και απολαυστική. Το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί της Ford επιτρέπει όλες τις λειτουργίες κλειδώματος, ξεκλειδώματος των θυρών αλλά και εκκίνησης ή παύσης του μοτέρ εντελώς αυτόματα. Το ηλεκτρικό άνοιγμα του χώρου αποσκευών επιτρέπει, με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα, τη λειτουργία της πόρτας. Επιπλέον πρωτοποριακά συστήματα όπως τα αυτόματα εκτεινόμενα πτερύγια προστασίας των θυρών, το Easy-Fuel για τον ανεφοδιασμό χωρίς την ανάγκη ανοίγματος τάπας και πολλά ακόμα, καθιστούν την καθημερινή συμβίωση με το νέο Ford Focus πιο ευχάριστη από ποτέ.

Στο πεδίο της συνδεσιμότητας το νέο Ford Focus προσφέρει επίσης τεχνολογία αιχμής, μέσω του συστήματος SYNC 3 με φωνητικό έλεγχο και οθόνη αφής 8’’, που επιτρέπει τη χρήση και τον έλεγχο του τηλεφώνου, της ψυχαγωγίας και του συστήματος πλοήγησης. Προαιρετικά διατίθεται και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης τηλεφώνου, για όσες συσκευές την υποστηρίζουν. Για τους λάτρεις της υψηλής πιστότητας ήχου υπάρχει διαθέσιμο ηχοσύστημα B&O PLAY 675 watt, που προσφέρει ποιότητα και ισχύ μέσω των 10 ηχείων και του subwoofer που διαθέτει.

Το εντυπωσιακό αισθητικά αμάξωμα των 4,378 μέτρων μήκους, με το μεγάλο πλάτος των 1,825 μέτρων, εξασφαλίζει άνετους χώρους για πέντε επιβάτες και όγκο 341 λίτρων για τις αποσκευές στην πεντάθυρη hatchback έκδοση και 575 λίτρων στη station. Το σύστημα κλιματισμού που ανάλογα την έκδοση μπορεί να είναι αυτόματο δύο ζωνών, οι ηλεκτρικές ευκολίες και οι στρατηγικά τοποθετημένοι χώροι για μικροαντικείμενα, μαζί με την προαιρετική γυάλινη οροφή, τα ηλεκτρικά και θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι, εξασφαλίζουν αρχοντικές μετακινήσεις.

Οι επιδόσεις και η οικονομία μπορούν να συνδυάζονται

Μια πλειάδα κινητήρων βενζίνης EcoBoost και diesel EcoBlue από 1.0 έως και 2.0 λίτρα χωρητικότητα, με αποδόσεις από 125 έως και 280 ίππους, συνθέτουν μια ευρεία γκάμα προτάσεων που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη. Πολλαπλά βραβευμένοι, ισχυροί και ταυτόχρονα ιδιαίτερα οικονομικοί χάρη στο συνδυασμό άμεσου ψεκασμού και turbo, όλοι οι κινητήρες της γκάμας του νέου Ford Focus πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και συνδυάζονται με σύγχρονα χειροκίνητα κιβώτια 6 σχέσεων ή αυτόματα 7 και 8 σχέσεων.

Οι πιο δυνατές εκδόσεις του μοντέλου, από 150 ίππους και πάνω, χρησιμοποιούν μια προηγμένη πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, η οποία εξασφαλίζει κορυφαία άνεση και αμεσότητα αντιδράσεων στις στροφές, μαζί με απόλυτη σταθερότητα στην ευθεία. Η προσεγμένη αεροδυναμική και η κορυφαία ηχομόνωση καθιστούν το ταξίδι ιδιαίτερα αθόρυβο και τις μεγάλες διαδρομές ξεκούραστες και χαλαρωτικές. Το άμεσο σύστημα διεύθυνσης και τα ισχυρά φρένα επιτρέπουν στον οδηγό να διατηρεί τον έλεγχο σε όλες τις συνθήκες, σε συνδυασμό με τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει την οδήγηση.

Με τη μοναδική στην αγορά εγγύηση 8 ετών

Η εντυπωσιακή εγγύηση για διάστημα 8 ετών που προσφέρει η Ford στο Focus, αποτελεί την απόλυτη εξασφάλιση για τον υποψήφιο αγοραστή. Σχεδόν για όλη τη διάρκεια της ζωής του μοντέλου, μπορεί κάποιος να έχει τη σιγουριά της απόλυτης κάλυψης κάθε πιθανής δυσλειτουργίας. Ταυτόχρονα, το επίπεδο των τιμών που ξεκινά από 18.982 ευρώ είναι εύκολα προσιτό, χάρη και στα σύγχρονα χρηματοδοτικά προγράμματα MyFocus. Αυτά εξασφαλίζουν είτε χαμηλό επιτόκιο από μόλις 1%, είτε προκαταβολή από 0%, είτε τέλος πολύ προσιτή μηνιαία δόση. Έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το νέο Ford Focus μπορεί να αποκτηθεί εύκολα και με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet